Döntések – jó döntés, vagy rossz döntés?

Döntés választás válaszút előtt

Nincs jó, vagy rossz döntés. Csak döntés van. Minden egyes döntésednek, amit hozol, következménye van. Ha a meghozott döntések következményei befolyásolják a további döntéseid, akkor képes vagy tanulni. Dönthetsz úgy is, hogy nem döntesz, és látszólag nem teszel semmit, de ez is egy döntés. A semmitevés is egy cselekedet, melynek ugyan úgy lesznek következményei.

Döntés választás válaszút előtt

Miénk a döntés joga, vagy el van rendelve minden?

Van aki hisz a sorsban, van aki nem.Van aki szerint a sorsunkon nem lehet változtatni, de van aki úgy gondolja, hogy a sorsát maga irányítja. Mindenki választhat, hogy miben szeretne hinni. Akár hogy is, de a döntéseink befolyásolják a jövőnket és mások jövőjét. Ha például elfogadok egy munkát, akkor nem csak az én életem változik, hanem a munkatársaimé is. Új kapcsolatok születnek és ezernyi lehetőség a jövőre nézve.

Pontosan azt az utat járjuk, ami ki lett nekünk jelölve.

Döntéseinkkel befolyásoljuk az életünket. Mindenkinek van egy küldetése az életben. Az egyik feladat ezt megtalálni. Lehet küzdeni ez ellen a feladat ellen, de el is lehet fogadni. Előbbi döntés gyötrelmesebb, míg utóbbi egy kiegyensúlyozott boldog élethez vezet. Lehet úgy is dönteni, hogy egy passzív életet folytatunk, tehát nem csinálunk semmit. Sodródunk az árral. De ekkor sem leszünk igazán boldogok.

Az emberek folyton keresik az élet értelmét, pedig ott van a szemül előtt. A társadalom, civilizáció, pénzvilág elvakít minket. Elszakítanak már születésünktől fogva a természettől és ezért nem találjuk meg az utunkat., a nekünk szánt feladatot. Rengeteg időt vagyunk képesek pocsékolni, és közben elfelejtünk élni.

Az élet értelme maga az élet.

Az egyik fő kérdés az, hogy az életet, vagy a halált akarjuk szolgálni. Az élet szolgálta a teremtés. Ez egy isteni adomány. Ha teremtesz, alkotsz, segíted az életet, akkor te magad vagy az isten. Ellenkező esetben csak egy gonosz gyilkos vagy. Hogy könnyebben megértse mindenki mondok néhány példát.

Az életet szolgálod azzal, ha életeket teremtesz. Ültess fát, virágokat, vagy zöldséget. Ne égess el élő szerves anyagokat és ne dobd a kukába, inkább csinálj komposztot. Szülj gyereket, tarts állatokat, ne bánts semmiféle állatot, vagy növényt. Ne permetezz, ne mérgezz, még magadat sem. Ha így teszel teremtesz, alkotsz az életet szolgálod.

A halált szolgálod, azzal, ha mindent megölsz ami mozog. Az élő dolgokat műanyaggal helyettesíted és gépekkel. Permetezel, mérgezel, és több életet veszel el, mint ami a táplálkozásodhoz kell.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 16 =