Lépések

Az életünkben sok döntést, sok lépést kell tennünk. Kétféle lépés létezik: az egyik a cipőd koptatja, a másik az életed. De bármelyiket is tedd, minden egyes lépés közelebb visz valamihez, valamitől pedig távolabb. Amit hátra hagysz, az a múltad lesz, de minél távolabb kerülsz a múltadtól, annál közelebb kerülsz minden egyes lépéssel a célodhoz, a „Nagy Megoldáshoz”.

Baba első lépés séta

Megteheted, hogy nem döntesz, nem mész semerre, és egy lépést sem teszel. Amennyiben semmit sem teszel, már azzal is tettél valamit. Lehet hogy csak lelassítod a sorsod alakulását, de akár fel is gyorsíthatod. Mindez attól függ, hogy mi a célod, mi a te végső megoldásod. És lényegében mi a sorsod. De hidd el lépkedni az úton sokkal szebb és izgalmasabb, mint egy helyben állni és várni, hogy mi fog történni.

Bármilyen úton is járj, a tetteid mindig többet érnek, mint a semmitevésed.

Lehet úgy érzed rossz az életed, rossz a sorsod és rossz az az út, amin jársz. De ahogy a mondás is tartja, minden rosszban van valami jó. Ha megtalálod, észreveszed  az utadon a szép dolgokat, azokat amiknek örülni tudsz, akkor a rossz is lehet jó egy kicsit. Ha tudsz örülni bárminek, és ez lehet bármilyen apró dolog is, akkor ott abban a pillanatban, boldog leszel kicsit, lehet mosolyogsz is és a rosszat kizárod, ha csak egy kicsi időre is, de elfelejted, nem arra koncentrálsz.

Valakinek könnyebb az élete, gördülékenyebb, valakinek rögösebb. De élj bármilyen életet, mindig a sorsod kell követned. Ha letérsz az utadról, ellenkezel és küzdesz, akkor az életed másból sem fog állni mint küzdelemből, stresszből és görcsből. Hagyni kell a sorsod megtörténni. És az életedben a szép és jó dolgokat keresni, azokat amitől valódi boldogságot kapsz. S minél több szép dolgot veszel észre, annál több jó dolog fog veled történni. De ha nem figyelsz oda és mindig csak a rossz dolgokat látod meg az életedben, akkor üres leszel, és egyre több rossz dolog fog veled történni. A végén belefásulsz a csalódásokba és a küzdelembe. Hiába jön már bármilyen szép dolog is az életedben, annak nem tudsz örülni, mert észre sem veszed.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − egy =