Szombathely Móricz Zsigmond utca – katasztrofális állapot

moricz zsigmond utca

2013 decemberében a Nyugat.hu-n már megjelent egy CIKK a szombathelyi Móricz Zsigmond utcáról, annak hiányosságairól, és a városvezetés semmittevéséről az utcával kapcsolatban.

Tapasztalatok

2011 óta minden nap kétszer végig megyek az utcán, mivel munkába menet arra vezet az utam. Egy jó barátom velem együtt jön reggelente, de ő már több mint egy évtizede arra jár. Az ő elmondása szerint ahhoz az utcához még soha nem nyúltak. Saját tapasztalatom, hogy az utcában kettő fő probléma van:

  • nincs járda még a mai napig sem
  • az úttest katasztrofális állapotban van. Nincs egy sík felülete, gödrökkel tele. Eső idején több a tócsa, mint az aszfalt. Télen jégpáncél az egész, mert még csak le se sózzák. Sajnos nem ez az egyetlen ilyen rossz állapotban lévő úttest. Hasonlóan rossz állapotban van a Tűzoltóság utcája (Brutscher József utca).

A városvezetést úgy látszik nem zavarja az ott lakók panasza. Ez valószínűleg azért is van így mert a karneváli vonulás nem erre megy. Amit meg nem látszik az nincs is.

Tanúja voltam a Móricz Zsigmond utcában a kátyúzási műveletnek. Nem állt túl sok fázisból:

  • egy ember a kocsi platójáról a hideg aszfaltot lapáttal a lukakba merte
  • egy másik ember egy kézi döngölővel finoman belepaskolta a kátyúba a masszát.

Félreértés ne essék! Nem a munkásembereket akarom kritizálni, hiszen ők is tisztában vannak vele, hogy amit csinálnak, az értelmetlen. Ők csak alkalmazottak. Nekik vannak főnökeik, akiknek vannak főnökeik. De a gyeplő végét az Önkormányzat fogja, hiszen a kátyúzási munkálatokat az Önkormányzat rendeli meg és ezért az Önkormányzat fizet, természetesen a mi adóforintjainkból. A kivitelező cég pedig csak azt csinálja, amit megrendeltek tőle, és természetesen, amit kifizet az Önkormányzat.

Az Önkormányzatnak jó ez a látszatmunka. Ha valaki mégis reklamálna, akkor lelkiismeret furdalás nélkül le tudja rendezni az illetőt, hogy márpedig fel lett újítva az út. Ennyivel el van rendezve.

Megoldás?

Talán a lakóknak kezdeményezni kellene, hogy vonuljon arra a karnevál és ha valami csoda folytán elterelnék a karneváli menetet arra, akkor bizony évente új aszfalt réteget kapna az úttest. Nem számítana az sem hogy nincs rá pénz mert még hitelt is vennének fel rá. De ez csak utópia. Jó lenne elhinni, hogy egyszer minden szép és jó lesz, de ébresztő, mert a kezünk belelóg a bilibe.

Az alábbi képek pedig szemléltessék az önkormányzat nagylelkűségét, minőségpolitikáját, elkötelezettségét, melyet a Móricz Zsigmond utcai lakók irányába vetítenek.

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =