Mobiltelefont kapnak a börtönlakók

mobil telefon buntetes vegrehajtas

A FIDESZ mindig megtalálja, hogy hogyan borzolja a magyar lakosság kedélyeit és hogyan ássa alá a saját népszerűségét. Mindig sikerül minket meglepnie egy unszimpatikus intézkedéssel. Az újabb őrület, hogy minden fogvatartott mobiltelefont kap. 18000 elítélt, akit azért zártak be mert valami törvénysértőt csináltak.

Engem úgy neveltek, hogy megtanultam, ha valami rosszat csinálok azért büntetés jár. Az embert ez tartotta, tartja vissza sokszor, hogy a csábító és egyszerű bűnt válassza a tisztességgel szemben.

A büntetés végrehajtást lassan át kellene nevezni jutalmazás végrehajtásnak, a börtönöket pedig wellness szállodának.

Teljesen úgy tűnik, ha valakit fülön csípnek, akkor nem megbüntetni akarják, hanem mintegy kényszer szabadságra küldeni a szegény túlhajszolt  bűnözőt, hogy hadd pihenje ki a fáradalmait.

Könyvtár, internet, tévé  padlófűtés és most már mobiltelefont is kapnak, hogy a családdal tarthassák a kapcsolatot. Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy gyilkos, aki egy családtól örökre elszakít valakit, az is tarthatja e a családjával a kapcsolatot. Az igazi büntetés az lenne, ha átérezné, hogy milyen elszakítva lenni. Ehelyett csupán annyi a büntetése, hogy nem mehet ki a börtönből. Ha bűnöző ésszel kellene gondolkoznom, akkor arra gondolnék, hogy megtehetek bármit. Ha el is kapnak maximum leülöm, addig is meglesz minden kényelmem.

Más lenne a helyzet, ha középkori törvények lennének. Botozás, vesszőzés, csonkítás, kivégzés. Ezeknek lenne visszatartó ereje, nem pedig a mobiltelefonnak és az internetnek.

Mert jogai vannak a bűnözőnek?

A gyilkos áldozatának pedig joga volt az élethez, de elvették tőle. Az áldozatnak már nincsenek jogai, de a gyilkosnak vannak. Az áldozat hozzátartozóinak pedig egyre kevesebb elégtételt jelent, hogy az elkövető börtönben van.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =