Terror élőben, profilháború a Facebookon és a képmutatók

2015 november 13-a a Franciáknak fekete péntek volt. Terror támadások sorozata rázta meg a francia fővárost, Párizst. A támadásokban 129-en vesztették életüket és több százan megsérültek. Az egész világot megrázták ezek az események. A Youtube francia trikolort rakott ki. A Facebook is felajánlotta, hogy a profilképünket francia trikolorosra állíthatjuk, ezzel is kimutatva az együttérzésünket és a gyászt.

franciazaszlo

Aztán megjelentek az elmaradhatatlan kötekedők. Ha nem változtattál profilképet, akkor az volt a baj. Kiderült, hogy te nem is vagy ember. Ha profilképet váltottál, akkor hazaáruló vagy, mert a mocskos franciák megérdemelték, hiszen nekik is köszönhetjük Trianont. Akinek már évek óta magyar zászló van kint, abba belekötöttek, hogy miért azt tette ki a franciát. Aztán jöttek az

„akinek nem tetszik az töröljön az ismerősei közül”

unfriend

megjegyzések. Megsértődések, összeveszések tömkelege. Tipikus magyar viselkedés. Most komolyan kell ez? a kötekedőknek ennél nagyobb gond nincs is az életében, hogy ki milyen profilképet tesz ki és mikor? Mindenki úgy emlékezik meg , ahogy akar. Mindenki úgy mutatja ki az érzéseit ahogyan akarja. Valaki a gondolataiban, van aki gyújt egy gyertyát, mások fekete ruhát vesznek, és vannak akik kiírják magukból a bánatukat.

Nem tagadom, vannak képmutatók is, akik bármit megtesznek, hogy nyilvánosságra kerüljön a létezésük. Így tesz a Migration Aid is. Segíti Európába jönni ezt a sok „menekültet”. Nyilatkozik a Zsuzsika a televízióban napi rendszerességgel. Most, hogy a beilleszkedni vágyó muszlimok terrorizálják Európát és áldozatokat szednek, hirtelen megemlékezést tartanak az áldozatokra való tekintettel. Kaptak is a Facebookon hideget, meleget erről a kétszínűségről. Természetesen a negatív posztokat törölték, mert nem mutatott jól a szervezet álszent oldalán. Lezajlott a megemlékezés és most mit látok? Már nem csak Magyarországon akarják segíteni a menekülteket. Elé mennek a dolgoknak. Görögországba utaztak ki, hogy ott segítsenek. A tengerből mentik ki az egyszer használatos gumicsónakkal érkező menekülteket. És mit nyilatkoztak? Eldobtam az agyam. Jobb minőségű csónakokat követelnek, hogy a szerencsétlen migránsok ne süllyedjenek el mielőtt partot érnének.

Már csak egy törvény hiányzik, mely külön jogokat biztosít a segélyszervezeteknek és kötelezi az állampolgárokat is a menekültek támogatására illetve segítésére, hogy minél könnyebben Európába juthassanak. De ezzel a logikával Európába lehetne költöztetni a föld összes lakosát is. Elférünk nem? Van még hely! Idióták.

Nem csak a franciáknál történtek és történnek terrortámadások. De ez most valahogy kiemelkedett a tömegből. Hirtelen sok ember halt meg egyszerre és brutális módon. Szörnyű mert értelmetlen halált haltak. Ahogy az Orosz utasszállító áldozatai is, vagy azok a diákok, akik év elején haltak meg terrorista akcióban. De beszélhetnénk Palesztináról, Afganisztánról, Irakról, Ukrajnáról, vagy bármilyen értelmetlen háborúról, amit az emberek vívtak. Naponta lehetne zászlósítani a profilképünket, vagy épp gyertyát gyújtanunk. De ha már értelmetlen halál, akkor a gyógyszer mellékhatásokban, vagy műhibában meghalt embereket is ide vehetjük.

Egyet levonhatunk. Ha ártatlan emberek halnak meg egyesével, az nem lépi át senki ingerküszöbét. Bármennyi embert el lehet tenni láb alól, ha nem derül ki. Azonban felfigyel mindenki arra, ha egyszerre több ember is meghal egy adott helyen. A lényeg mindegy, hullanak az emberek, az életben maradottak pedig azon marakodnak, hogy ki a legnagyobb magyar és ki a legnagyobb együtt-érző. A veszekedés helyett magunkba kellene szállni és elgondolkozni, hogy hogyan juthattunk idáig és mi lehet a megoldás.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =