Karácsonyi gyilkosság

cekeresztben vad tavcso fegyver puska vadasz

Feltétel nélkül állíthatom, hogy az embernél undorítóbb élőlény nem él a Földön. Sokat sétálunk a családommal a természetben, már ami megmaradt belőle. Inkább töltöm ott a szabadidőm, mint emberek között. De sajnos bárhová is megyünk sajnos mindig idiótákba botlunk. Néhány ember Karácsonykor, a szeretet ünnepén sem fér a bőrébe, s kihasználva hatalmát, a karácsonyi szabadidejét arra használja, hogy kielégítse egy ősi szenvedélyét, a gyilkolást. Természetesen nem azért, mert éhes, csupán kedvtelésből.

Elmúlott már a Szenteste, túl vagyunk a Karácsonyi rohanáson, ajándékozáson. Üldögélt meleg otthonában a vadászunk, s azon töprengett, hogy mi tévő legyen, míg tart a Szeretet ünnepe. Talán társasjátékozzon a gyerekeivel, unokáival? Vagy megnézzen egy romantikus karácsonyi filmet a feleségével?

„-Megvan! – kiáltott fel lelkesen – Gyilkolni fogok!”

cekeresztben vad tavcso fegyver puska vadasz gyilkosság

Mi mást is lehetne csinálni így a karácsonyi ünnepek alatt, mint gyilkolni. Ennél jobb szórakozást ugyan hogyan is találhatna. Így hát összekurjantották a vadászcsapatot és vadat hajtottak, majd jó sokat durrogtattak, talán lőttek is ezt azt (remélem nem), és most elégedetten melegednek ismét otthonaikban ezek a kemény, jóravaló férfiemberek.

Én most gyertyát gyújtok a szeretet ünnepén legyilkolt állatokért.
Gyújtsatok ti is egy gyertyát értük!

Az ember a legbutább élőlény. Ami nem mozog azt lepermetezi, kivágja, vagy felgyújtja, ami mozog, azt lelövi. És nem azért mert szüksége van rá, hanem azért, mert ott van és nem ő tette oda. Útjában van és ahelyett, hogy kikerülné, inkább megöli.

Minden élet alapja az erdő.
Ha nincs erdő nincs élet.

Ha nincs erdő, nincs lakhelye élelme az állatoknak.Csodálkozik, az ember, hogy megeszik a termését. Miért ne enné meg ha ott van? Minek rakta oda az ember? Ha az ember nem vette volna el az állatoktól a természetet, akkor lenne lakhelyük és élelmük. És mit tesz az ember, hogy megvédje a termést? Megöli az állatokat. Tehát megöltük, a növényeket, majd megöltük az állatokat, hogy úgy legyen, ahogy mi szeretnénk.

Csak azt tudnám, hogy az unokáink, mit fognak enni és milyen levegőt fognak szívni, ha már teljesen mindent tönkretettünk? Műkaját? És majd a fákat helyettesítik oxigéntermelő gépekkel. Ugye milyen jó lesz?

Aki ezt nem érti, az hülye.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =