Mi is a politikus? – rokoni kapcsolatok élőlények között

Politikus jellemzés patkány bélféreg

„A politikus egy patkány!” – olvasom, hallom rendszeresen ezt a véleményt. És ezzel a hasonlattal mindenki tökéletesen egyet szokott érteni. Hajlamosak vagyunk a rossz embereket a patkányokhoz hasonlítani. Pedig a patkány nem kártevő, sokkal inkább takarító.

Az élővilágban minden élőlénynek megvan a szerepe, még akkor is ha ez nem mindig tűnik így. Az élősködőkkel kapcsolatban van némi kétségem. Hasonló a véleményem a politikusokról is. A politikust nem hasonlítanám a patkányhoz, mert nem rágcsáló, sokkal inkább kártevő, vagy élősködő. S ha már jobban hasonlít az élősködőre, akkor közelebb áll a bélféreghez. További hasonlóság mutatkozik, hogy mindkettő gerinctelen. A patkány tiszta állat és az élőhelyét is tisztán tartja. Soha nem szarik még csak a fészke közelébe sem. Erre külön kijelölt területe van. Ez sajnos megint nem mondható el a politikusokról. Mert a politikusok oda „szarnak”, ahol élnek. Pont mint a bélféreg.

Tehát a politikus inkább bélféreg, mint patkány.

A politikust a nép tartja el, eteti, ruházza, otthont ad neki. És ezért mi a hála? Harapdálja, megtámadja a gazdáját. Mindent el akar venni a gazdájától. A gazda idejét, életét, vagyonát. Egy újabb szintre léptünk.

A politikus egy szadista, kapzsi bélféreg.

Na és persze mindent tudni akar a politikus a gazdájáról. Ellenőrzi minden egyes lépését. Tehát a politikus még perverz is.

A politikus egy szadista, kapzsi, perverz bélféreg.

Elfelejti azt, hogy honnan jött. Elfelejti azt, hogy volt ő is valaha ember. Elfelejti azt, hogy miket ígért a választóinak. Elfelejti azt, hogy ki is juttatta oda, ahol most van. Elfelejti azt, hogy azért van sok pénz a bankszámláján, mert vannak adófizető állampolgárok, akik befizetik azt az adót, amit a politikus megkövetel tőlük. Valahogy ezekre nem emlékszik vagy nem akar emlékezni. Így tehát nehéz eldönteni, hogy megbízhatatlan, vagy Alzheimer kóros is.

A politikus egy szadista, kapzsi, perverz, megbízhatatlan, Alzheimeres bélféreg.

Képes letagadni rezzenéstelen arccal azt, amit egy héttel korábban mondott kamerák előtt. Hazudik mint a vízfolyás. És az arcáról csak olvasható le, hogy el is hiszi azt amit mond.

A politikus egy szadista, kapzsi, perverz, megbízhatatlan, Alzheimeres, hazug bélféreg.

Mindenhova a saját embereit helyezi, hogy minden egyes területet befolyásolhasson, irányíthasson. Mindenről tudni akar és mindent irányítani akar.

A politikus egy szadista, kapzsi, perverz, megbízhatatlan, Alzheimeres, hazug, megalomániás bélféreg.

Sok jellemzőt lehetne még felsorolni, hogy valójában mi is a politikus, de azt hiszem ennyi pont elég bizonyíték arra, hogy a politikus nem patkány. És hogy mi a végkövetkeztetés?

A politikus nem más, mint egy ember.

Politikus jellemzés patkány bélféreg

Egy ember, felruházva az összes emberi tulajdonsággal. Az ember is egy élősködő, pont mint a bélféreg. Csak vannak olyan emberek, akik a bolygón élősködnek és kiszipolyozzák a végsőkig a természet erőforrásait. És vannak olyan emberek, akik más embereken élősködnek. Ilyen a politikus. És ha már dönteni kell, akkor az a rosszabb élősködő, amelyik más élősködőkön élősködik.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 20 =