Az élet újraindítása?

isten vilag reset ujrainditas elet

„Az élet újraindításának feltételei megvannak… ” – jelentette ki Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

Most azt hiszem zavarban vagyok. Már nem először hangzik el ez a kifejezés, hogy az „élet újraindítása”. Eddig csak összeszorítottam a fogam és egy mély sóhaj kíséretében lenyeltem a véleményem. Az emberek hülyék, inkább rájuk hagyom.

„Újra kell indítani az életet”

Még mindig ez kavarog a fejemben. Keresem a magyarázatot, hogy ez vajon mit is jelenthet, de nem találom. Tényleg zavarban vagyok. Sok ember pedig képzavarban van, és a a tudatlanság miatt beszélnek butaságokat.

Újra kell indítani az életet.

Ez a kijelentés nagyjából olyan súllyal bír, mintha valaki azt mondaná, hogy reggelente ő teszi a napot az égre, vagy esetleg azért van világos nappal, mert felkapcsoljuk a napot egy kapcsolóval.

Én pontosan értem, hogy a miniszterelnök, vagy a többi ember, aki ezt a kijelentést teszi, hogyan is értelmezi az élet fogalmát. Értem, hogy mit értenek az élet újraindítása alatt. És azt is tudom sajnos, hogy ezek nagyon súlyos szavak. A jelenre és a jövőre nézve súlyos szavak.

Először is tisztázni kell hogy mi az élet.

A saját környezetemben megtapasztaltam az élet mindenki számára mást jelent. A városi embernek az élet a nyüzsgés a pezsgés a programok, színház, koncert, edzés, vásárlás, bulik.

A miniszterelnökünk és más országok vezetői  is hasonlóan értelmezik az élet fogalmát. Nekik az élet valószínűleg a gazdasági életet jelenti és nem feltétlenül a kis emberek életéről, vagy éppen a valódi életről beszél. Azonban az élet szó nem azt jelenti, amit ők gondolnak.

Az élet egy komplex biológiai, biokémiai, fizikai, kémiai folyamatok egymással szorosan összefüggő egysége, melyben minden élő és élettelen résztvevő aktív szerepet vállal. Az élet egy végtelen ciklusban zajló folyamat, melynek nincs kiinduló és végpontja, mert a folyamat minden része szorosan kapcsolódik nem csak a szomszédos, hanem az összes résszel.

Az életben részt vállaló élő és élettelen szereplők mindegyike hatással van mindegyik szereplőre.

Az életet nem lehet megállítani és nem lehet újraindítani.

A Földön 4-5 olyan teljes kipusztulást okozó folyamat volt már, amikor szó szerint újra indult az élet, de akkor sem állt meg. Csak nyomott a Föld egy újraindítást eltörölve a magasabb életformákat és az alapoktól kezdve újraépített mindent.

Az ember úgy viselkedik, mintha egyedül csak ő lenne ezen a bolygón.

Ha az emberi faj valami oknál fogva kipusztulna, akkor nem állna meg az élet. Sőt! Még csak akkor indulna el igazán. Az ember egy agresszív faj, mely minden áron az élet kioltásán, lekapcsolásán dolgozik. Minden egyes lépésünk azt a célt szolgálja, hogy teljesen kizsigereljük ezt a bolygót. Minden lépésünket pusztulás kíséri. Ezek vagyunk mi.

Szóval kedves emberek, amikor arról beszéltek, hogy újraindítjuk az életet akkor gyakorlatilag ez azt jelenti hogy újra bekapcsoljuk a pusztító gépezetet. Ami az emberek többségének az életet jelenti, az a Földnek a pusztulást.

Ha valami nem állt le, akkor azt nem is kell elindítani.

Miért súlyosak a miniszterelnök szavai? Miért olyan veszélyes ez a kijelentés az emberek szájából, hogy újraindítjuk az életet?

A válasz nagyon egyszerű. Ezekből a szavakból érződik igazán, hogy az embereknek fogalma sincs az életről, a valódi életről. Elszakadva a természettől már egyre kevésbé vagyunk részesei ennek a bolygónak.

És ebben a módosult tudatállapotban akarjuk mi védeni a természetet és a bolygónkat, az otthonunkat? Olyanok beszélnek környezetvédelemről, akiknek fogalma nincs a valódi életről, a környezetről, a természetről, annak működéséről. Azok akarják megmondani, hogy hogyan kell óvni a környezetet, akik a legkártékonyabban pusztítják a bolygót. Az élet nem az, hogy mehetsz e fitnesz terembe, boltba, vagy vendéglőbe. Aki ezt nem érti meg az csak a halált szolgálja.

Korlátozzuk saját magunkat, de legfőképp az elménket. Mindenre szabályt akarunk alkotni, még az életre is. Pedig az életnek nem kellenek szabályok.

Az élet él és élni akar.

Működik, vagy emberrel, vagy anélkül, de legfőképp korlátok és szabályok nélkül. Nem kellenek hozzá politikusok, tudósok, törvények. Nem kell leállítani, elindítani, újraindítani, megfejteni, értelmezni, magyarázni. Egyszerűen csak működik. Aztán majd ha ez az élet megunta az embert és úgy dönt, hogy kitöröl minket, mert nem illünk a képletébe, akkor ő maga fog egy újraindítást csinálni.

A teremtés koronája vakvágányra futott.

Okosak lettünk. Ennek viszont nagy ára lett és még nagyobb ára lesz a jövőben. Eddig csak a természettel való kapcsolatunkat áldoztuk fel, megszámlálhatatlan élőlény esett áldozatul a kapzsiság miatt. De itt a folyamat nem állt meg. Eljön majd az idő, mikor az érzelmeket is feláldozzuk az intelligenciáért cserébe. És ha nem lesz szeretet, akkor már tényleg nem fog számítani az élet, a szépség és semmi sem. Akkor fogjuk végleg kipusztítani az életet.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =