Az olvasás káros az egészségre

media informacio hirek stressz kaosz zavar

Nemrég rájöttem, hogy az olvasás káros az egészségre. Persze ez nagyban függ attól, hogy mit olvasunk. Ha esetleg mégis olvasásra adjuk a fejünket, akkor az legyen minőségi tartalom, valami vicces, romantikus, vagy izgalmas regény, vagy szépirodalom. Semmiképp se olvassunk híreket, álhíreket, pletykalapokat, facebookot és egyéb közösségi portálokat. És ha csak tehetjük ne nézzünk tévét. Na de hát miért ne olvassuk és nézzük ezeket?

Elgondolkoztál már azon, hogy hányszor lettél ideges, mikor egy rossz hírt, vagy egy rosszindulatú hozzászólást olvastál, vagy éppen a híradót nézted? Minden esetben rá kellett jönnöd, hogy egyeseknek milyen könnyű az élet és bármit megtehetnek, te pedig nyomorban vagy és tehetetlenül sodródsz. Hónapról hónapra élsz, és nem jutsz előbbre, miközben a te munkádnak köszönhetően mások milliárdokat tesznek zsebre. Elgondolkoztál és ideges is lettél azon, hogy egyesek milyen pofátlanok és meglopnak másokat, te pedig dolgozol tisztességesen és mellette szinte nyomorogsz. Egyesek csalhatnak adót, lebombázhatnak egy országot és röhögnek az egészen. Azonban ha te nem veszel parkolójegyet, akkor megbüntetnek.

Ha csak néha kapnánk negatív információkat, még nem is lenne olyan nagy baj, azonban minden nap emlékeztetnek a nyomorodra. És mindez benne van a hírekben, az újságban, tévében, rádióban. Szándékosan zúdítják rád a sok szart, ami a világban történik. Neked meg egyre jobban szűkül össze a gyomrod, emelkedik a pulzusod és vérnyomásod, és stresszelsz. Ezzel mindenféle betegségnek adsz táptalajt és megrövidíted az életed. Azonban az önpusztítás nem elég, itt nem állsz meg. Ideges vagy és ki kell adni magadból, vitatkozol a szeretteiddel a sok szarról, amiről nem te tehetsz és nincs is rá befolyásod. Másokra ontod ki magadból a negatív gondolataidat, a média által szerzett sérelmeidet, legyél bárhol, otthon, a munkahelyeden, vagy a kocsmában. És mások is ugyan ezt teszik veled. Ék is rád ontják ezeket a sérelmeket. Utazol a buszon és az a téma hogy XY képviselő mennyit keres (vagy lop) és hogy mennyire nyomorban vagyunk hozzá képest. A sok szar hír beleivódik az életedbe és egy negatív kisugárzású emberré válsz.

Létezik erre a stresszre jó megoldás?

Igen létezik. Szűrd meg az információkat! Ne olvass baromságokat! Ne nézz tévét! Helyette inkább beszélgess a pároddal és a gyerekeddel! Menjetek sétálni ahelyett, hogy a „Barátok közt”-öt néznéd és valami gagyi sorozat az életed részévé válik. Azt mondod, hogy tájékozódni kell? Lehet, de vajon egy agyoncenzúrázott médiából lehet? Nem lehet. Mégsem kell aggódnod, a buszon, a boltban, a postán a munkahelyeden majd a többi idióta elmesél neked, hogy mi minden szarság történik a világban (vagyis a cenzúrázott tévében és az újságokban).

Jobb ha tisztában vagy vele, a papír sokat elbír. A videók, fényképek hamisíthatóak. A tények kitalálhatóak, eltitkolhatóak, elferdíthetőek. Így igazán felesleges nézni, olvasni híreket. Most gondolj bele, hogy hazugságok miatt idegesítetted fel magad eddig. Olyan hírek miatt stresszeltél és ezzel ártottál magadnak, amik vagy meg sem történtek, vagy nem úgy ahogy ezt eléd tárták.

Még egy tanács:
Szarjál bele, hogy ki mit csinál, és milyen gazdag. Nem számít, hisz mindenkinek ugyan akkora gödröt ásnak, amiben majd bevégzi a földi pályafutását.

A lényeg a szeretet, ezt ne feledd!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =