Bió gyógyszer horror áron

sterimar orrspray 100ml

Ha náthás a gyerkőcünk és nehezen kap levegőt az orrán, az csak természetes, hogy szeretnénk enyhíteni a baján. Szeretnénk, ha mielőbb meggyógyulna. Azonban nem mindenki szereti a gyógyszeres orrsprayt. Igaz nem is túl egészséges a hosszú távú használata. Így az ember szívesebben fordul a természetesebb megoldások felé.

A természetes hatóanyagú készítményeknek is nagyon borsos az ára. Az egyik legnépszerűbb orrspray a Sterimar. Ennek egy 100 ml-es kiszerelése 2400-3000 Ft-ba kerül. Ez az orrspray állítólag tengervizet tartalmaz olyan hígításban, mint a fiziológiás sóoldat, hogy ne csípjen. Véleményem szerint csak reklámfogás, hogy ezt tengervízből állítják elő. Nem tudom elképzelni, hogy egy laborban nagy mennyiségben elemzik és tisztítják, fertőtlenítik a tengervizet, ami számos olyan anyagot, és élőlényt is tartalmazhat, ami épp káros is lehet. Kérem ez képtelenség. Sokkal inkább hihető, hogy a tengervízhez hasonló oldatot kikevernek ellenőrzött tiszta anyagokból. Így a végtermék minősége állandó lesz. Viszont ez már inkább egy fiziológiás sóoldatra hasonlít, mintsem tengervízre.

Szóval maradjunk a realitások terén és mondjuk azt, hogy ez egy fiziológiás sóoldat. Ilyet lehet kapni a gyógyszertárban is, de akár magunk is elkészíthetjük.

Ha 100 ml oldathoz az összetevőket magam szerzem be és keverem ki, akkor a teljes anyagköltség 5 Ft-ra jön ki.

A gyógyszergyárak elképesztően nagy profittal dolgoznak minden egyes terméküknél. Persze egy termék árába sok minden beletartozik (tervezés, alapanyag, gyártás, csomagolás, rezsi, bérek, szállítás, reklám, adók), de akkor sem lehet megérteni az 500-szoros árat. Vannak gyógyszerek, ahol az előállítási költség és az eladási ár között 10000 szeres különbség van.

Ha egy kicsit spórolni akarunk, akkor utána járunk annak, hogy miben milyen hatóanyag van és elképzelhető, hogy egy kevésbé márkás, vagy nem reklámozott terméket sokkal olcsóbban meg tudunk venni. Esetleg a bátrabbak otthon el is készíthetik.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + hét =