Március 15 – egy MSZP-s beszólt

petofi szobor sarvar mellszobor

Tegnap, március 15-én Sárváron is megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről. Itt szerencsére össznépi megemlékezés volt, nem úgy mint Budapesten, a széthúzás fővárosában.

A megemlékezés után koszorúzás következett, melyen az összes helyi párt, intézmény, és fontosabbnak számító társaság részt vett és koszorút helyezett el a Batthyány Lajos utcai Petőfi Sándor szobornál.

petofi szobor sarvar mellszobor március

A megemlékezés szónoklatai nem voltak különösebben érdekesek. A szokásos sallangokat minden szervezet képviselője elmondta. Az emberek a tömegből sokkal érdekesebbek voltak. Még a megemlékezés alatt, melyet a várban tartottak, az egyik MSZP-s suttyó beszélgetett mellettem másokkal. Nem is nagyon figyeltem rájuk, inkább a műsorra összpontosítottam, de egy valami megütötte a fülem:

„Nézd meg ezt a sok konzumidiótát! Ide jönnek, kokárdát tűznek, de lefogadom, hogy egyikük se tudna 1848-ról öt értelmes egybefüggő mondatot mondani.”

Mondta mindezt úgy ez a gyökér, hogy a megjelent megemlékezők közül egyedül rajta nem volt kokárda. Ennek a hiányosságnak a miértjére pedig azzal a magyarázattal szolgált, hogy ő pont azért nem tűzte ki, mert nem akar a sok birka konzumidióta közé lesüllyedni.

A megemlékezésen több szervezet, iskola, párt és még a cigány önkormányzat is képviseltette magát. Talán nem meglepő, hogy mindenkin volt kokárda. Úgy tűnik, hogy a mindenki hülye, csak én vagyok helikopter esete forog fenn.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =