Gyere haza fiatal! – kevés itthon a rabszolga

gyere haza fiatal program

„Gyere haza fiatal!” Ezzel a hangzatos szlogennel és programmal próbálja hazacsalogatni – vagy hazaparancsolni – a kormány azokat a fiatalokat, akik „kalandvágyból” mentek, vagy menekültek ki külföldre dolgozni és élni. Érdekes módon nem olyan rég még a kalandvágyó fiatalokkal büszkélkedett Orbán Viktor. Kifejezetten örült neki, hogy nem a munkanélküli segélyt választották, hanem „kalandoznak”. Most azonban mégis előrukkolt a FIDESZ ezzel a  még büszke is, hogy ezek a fiatalok, nem a munkanélküli segélyt választották.

gyere haza fiatal program 2016 2017http://www.gyerehazafiatal.hu/

Azonban a FIDESZ-nél fordult a kocka és előrukkoltak a „Gyere haza fiatal!” programmal. Szép mondat. Erről ennyit. Mert magárról a programról aztán mindent lehet, mondani, de szépet nem.

Mi is ez a program valójában?

A kormány félretett 100 millió forintot, hogy ebből 50 fiatalt hazahozzon. Nem kell hozzá nagy matek tudás, hogy fejenként 2 millió forintot szán erre a kormány. Ebből a 2 millió forintból akarják finanszírozni, a repülőjegyet, egy évig lakhatási támogatást és bértámogatást. Na meg persze már munkahely várja őket itthon.

gyere haza fiatal program

Tavaly júniusban megjelent HÍREK szerint csak Angliában több mint 1 millió (1 021 711) magyar fizetett TB-t és összesen 1,4 millió magyarnak volt TB száma.
Ha ez nagyon ijesztő szám lenne az olvasó számára, akkor vegyünk egy kevésbé radikálisnak mondott hírportált, mely egy megközelítő statisztika alapján a külföldön
dolgozó magyarok számát 600 ezerre tették ( cikk ITT ).

Ebből a több százezer emberből a kormány hazahozna 50 embert.
Az ember ne kapjon agymenést ettől a baromságtól?

Látszatpolitika.

Ez az intézkedés nem mást szolgál, mint hogy a kormány tudja majd igazolni, hogy ők hazahozták a külföldön dolgozó magyarokat, nekik munkahelyet és otthont biztosítottak. Főleg választáskor jön majd jól nekik. Kihasználják és egyenesen hülyének nézik a népet. Hülyének nézik, mert azt hiszik, hogy beveszi mindenki azt, hogy 50 ember hazahozatala, megoldott mindenféle kivándorlási problémát. Bár ha azt a matematikát ültetjük ebbe a problémakörbe, amit a FIDESZ a választások alkalmával csinált, amivel kétharmadot szerzett és verte a mellét, hogy az ország nagyobb többsége őket választotta, akkor nem csoda, hogy az 50 egyenlő 600000-el, vagy akár még többel is.

A látszatpolitika mellett, azért pozitívum is jelentkezik, hiszen ha az a pár tucat ember tényleg hazajön, akkor legalább annyival többen fognak adózni. Feltéve persze, hogy az egy év letelte után még lesz majd munkahelyük. Mert ugye kérdésként felmerült az is, hogy az állam egy évig támogatja a hazatérőket, de utána mi lesz? Hogyan fog itthon megélni? Vagy kap egy olyan állást majd, ahol keres annyit, mint külföldön? Ez is elég sarkalatos pontja a programnak.

Vannak még szürke foltok, de a lényeg az, hogy a médiában már sikerprogramként van híresztelve.

De mit gondolnak erről az egészről a külföldön dolgozó/élő magyarok?

Köszönik, de nem kérnek ebből a programból. ( Vélemények: ITT )

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 15 =