Marha embernek marha nagy autó

Az emberi hülyeség határtalan, szokták mondani. Egy ideje nagyon nagy divat lett a telekjáró, vagy terepjáró. Akinek kicsit több pénze van autóra, vagy autóhitelre, annak a feneke alatt nem csak drága hanem nagy autó gurul.

A terepjárósoknak két tábora van.

  • Van akinek valóban szüksége van a terepjáróra, mert olyan helyeken járkál, ahol egy átlagos személyautóval nem lehet közlekedni. Például erdőben, földúton, szántóföldön.
  • A másik felének nincs rá szüksége, hiszen a várost sem hagyja el, vagy ha elhagyja, akkor is csak műúton közlekedik.

Utóbbi kategóriánál valami nincs rendben vagy a fejben, vagy a nadrágban. Többségük a vagyonát akarja mutogatni, míg egyeseknél ez farok és impotencia növelő. Valaki egyszerűen csak marha.

Egyre több marhát látok.

Pár hete egy kisvárosban egy szűk utcába kellett bemennem kocsival. Az úton normálisan csak egy autó fér el, de az utca mégsem egyirányú. Meg kellett állnom és percekig azt néztem, hogy egy emberke a Ford Rangerével, hogyan próbál meg betolatni a kapubejáróján a saját udvarára. Három részletben sikerült neki, mert a kapubejáró pár centivel szélesebb az autónál. Kellett neked nagy autó, akkor szenvedj!

Ford Ranger Kentros marha nagy autó
Ford Ranger Kentros (A kép illusztráció)

A minap ismét „városnézésen” voltam, de most gyalog egy sorházas szűk utcában. Az egyik ház kapujából jön ki egy Mitshubishi terepjáró. Azaz csak jönne ki, ha el nem akadt volna. A pasas a tükreit hajtogatta befele. Majd úgy próbált meg kijárni onnan. De erősen figyelgette a tükrét, mert ott is legfeljebb 2 centi maradt a fal és az autó között. Neked is kellett a marha nagy autó, szenvedj te is!

Mitshubishi lg L200 LWB Diesel marha nagy autó
Mitshubishi L200 (A kép illusztráció)

Másik végletet is láttam, mikor kis autóval próbáltak meg egy hasonló műveletet. Szintén kapubejáró, de ezúttal Trabanttal. Őket napi szinten láttam ki-be járkálni, mivel munkába menet-jövet arra vitt az utam. A kijárási műveletben egy irányító emberke is segédkezett mindig. Egyik alkalommal sikerült szemtanúja lennem annak, amikor a folyosó falát végigszántotta a kocsi tükrével a sofőr.

Azért elgondolkodtam, hogy vajon ezek az emberek a házukhoz választottak autót, vagy az autóhoz választottak házat? Elképzelem a szituációt, amikor méregetik a kapubejárót és az autót vásárlás előtt, hogy vajon be fér-e. Vicces szituáció, de sajnos nem abszurd. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérdezzem a marhacsordát:

Mi a fenének vesztek és visztek olyan helyre autót, ahova épp hogy befér?

Egy fáradt pénteki reggelen, mikor véletlenül kimarad a kávé, beültök a kocsitokba majd a folyosót és a kocsi fényezését legyaluljátok, mert csak pár centivel szélesebb a kapu vagy a folyosó, akkor megkérdem:

Megérte marhák?

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 17 =