Kizavartak egy szoptató anyukát az egyik budapesti McDonald’s-ból

mcdonalds szoptato anyak csecsemok 02

Egy felnőtt ember képes tűrni az éhséget, szomjúságot. Egy csecsemő nem. A csecsemőnek az anyatej, nem csak táplálék, de folyadék bevitel is. Ha éhes a csecsemő, akkor meg kell etetni. Ez ilyen egyszerű. Ezzel nem lehet várni, sem vitatkozni. Az pedig biztosan nem normális aki zavarni mer egy szoptató anyát és ezzel a táplálkozó csecsemőjét.

Helyszínünk Budapest, Nyugati téri McDonald’s.

„Ez itt nem elfogadott tevékenység!” Ezekkel a szavakkal zavarta ki a biztonsági őr a négy hónapos csecsemőjét szoptató anyukát az étteremből. A nő előzőleg engedélyt kért az egyik dolgozótól, majd miután azt megkapta félrevonult az egyik sarokba, hogy megszoptassa a babáját. A droid biztonsági őrnek azonban ez nem tetszett, és hatáskörét kicsit túllépve kitessékelte a gyermekét etető nőt és a babát az étteremből. A McDonald’s-nál nincs tiltva a csecsemők szoptatása, így az őrnek valószínűleg személyes problémája lehet ezzel. Elképzelhető, hogy nem is anya szülte, vagy még nem látott női mellet. Az okot egyenlőre nem tudni, mivel nyilatkozatot erről nem adtak ki.

Flashmob tiltakozást szerveztek

Az esetre reagálva flasmobot szerveztek az anyák. Több tucat szoptató nő gyűlt össze a  Nyugati téri McDonald’s-ban. Az anyák akciója zavartalanul zajlott. Sem az étterem dolgozói, sem a vendégek nem tettek ellenvetést.

mcdonalds szoptato anyak csecsemok 02

mcdonalds szoptato anyak csecsemok 01

A McDonald’s közleménye szerint a külső vállalkozás alkalmazásában álló őr saját hatáskörben fontoskodott. Ígérték: kivizsgálják az ügyet

Remélhetőleg az őrt ezentúl emberektől távol fogják foglalkoztatni, mert aki ennyire idióta, az ne menjen mások közelébe.

elhagyott romos haz

Ennek a háznak az őrzésére pont kiváló munkaerő lenne
 
(forrás: HVG – https://hvg.hu/kkv/20150521_Kizavartak_egy_szoptato_anyat_a_Nyugati_t)
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 12 =