Szadista hajlamú bankok, behajtók, szolgáltatók

stressz ideges telefon hivas bank ugyintezes

A legtöbb emberrel előfordult már, hogy feledékenységből, vagy anyagi nehézségek miatt egy számlát, vagy törlesztést nem fizetett be határidőn belül. Esetleg a bakjával volt valami hitellel kapcsolatos intézni valója, vagy egy szolgáltatónál panasz miatti ügye.

Senki se higgye azt, hogy csak az ő élete bonyolult, mindenkinek vannak nehéz időszakai. Nekem is sok ügyet kellett már intéznem eddigi életem során és megfigyeltem, ha engem keresett meg bármelyik bank, szolgáltató, behajtó cég, vagy bármilyen intézmény, azt az esetek döntő többségében péntekre időzítette. Ez a pénteki kapcsolatfelvétel nem csak a telefonhívásokra, hanem a levelezésre is kiterjedt. Pénteken általában ezek a drágalátos intézmények ügyintézői csak rossz hírekkel keresik fel az embert. A rossz hírt hozó levelet pedig úgy időzítik, hogy az pénteken érkezzen meg.

„Mindig péntek” – énekelte meg a Tankcsapda is, de a dalban a péntek pozitív napnak van feltüntetve, mint találkozás a szeretővel.

Arra gondoltam, hogy ezzel nem vagyok egyedül, s Google barátom be is bizonyította. Sok fórumon olvastam, hogy „pénteken hívtak” innen-onnan, pénteken küldött levelet a bank, stb.

Mi ennek az oka? Ez egyszerű pszichológia.

stressz ideges telefon hivas bank ugyintezes

Durván fogalmazva: „Nehogy jól érezd magad a hétvégén baromarc!”

Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy szándékos ez a magatartás. Egy kis szadista hajlam van ezekben az intézményekben és az ügyintézőkben. Pénteken zaklatnak, azért, mert pénteken már nem tud az ügyfél semmit sem intézni. Egész hétvégén az ÜGY fog a fejében járni, és majd hétfőn az első dolga lesz intézkedni, hogy a stressztől megszabaduljon. Az a két nap pont elegendő stresszt ad az emberünknek, s a szolgáltatók remélik, hogy  tapasztalatként benne marad az ügyfélben az, hogy soha többet ne késsen semmivel, és mindent időben intézzen el.

Azt azonban nem tudom, hogy ha valaki ügyintézőnek jelentkezik, akkor mennyire készítik őket fel ezekre a gyomorforgató, gusztustalan trükkökre. Vajon ebből külön tréninget tartanak?

Mindenesetre nekem ehhez nem lenne gyomrom, de úgy tűnik sokakat nem zavar az, hogy egy szemét szadista cégnek dolgoznak, s emberek életét rövidítik meg közvetve, hiszen ez a fajta stressz nagyon ártalmas az egészségre. Ez azonban csak az ügyfelet érinti és a családját.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − három =