Hende Csaba elhagyta a süllyedő hajót

hende csaba

Hende Csaba lemondott. Mindenkit váratlanul ért a bejelentés, bár már megvan az utódja Simicskó István személyében. Mindenki az okokat keresi, mert Hende Csaba nem volt hajlandó elárulni, hogy ez miért történt.

hende csaba lemondott

Miért?

Ez az eset sokkal bonyolultabb, mint elsőre látszik. Két választási lehetőségünk van.

Az eső változat a FIDESZ önvédelmi politikája, mely egyrészt érthető is. Hende Csaba körül nagyon sok botrány bontakozott ki: magánéleti problémák, a honvédség eszközeinek értékesítése körüli mutyi, illetve, ami nem kapott nagy sajtó visszhangot, az az EU vizsgálat melyet hűtlen kezelés miatt indítottak olyan cég ellen, melyben Hendének részesedése, érdekeltsége volt. Ha mindezt összevetjük, akkor a pártra elég rosszt fényt vet ez az ember és az ő viselkedése. Így még azelőtt megszabadultak tőle, mielőtt kidőlne a bili. Ezeket a dolgokat pedig pár hónap alatt elfelejti a közvélemény és a FIDESZ tisztára is mosta a kezét. Egyes források szerint a déli határon épülő kerítés építésének csúszása miatt volt elégedetlen vele Orbán Viktor. Meg aztán voltak Hendének a hadsereg bevethetőségével kapcsolatban olyan kijelentései, amik a kormányzat álláspontjával ellentétesek.

A második változat már nem ennyire szép jövőképet fest. Ha Hende Csabának ez a saját döntése volt, akkor bizony megszólalt a lelkiismerete és nagy bajban vagyunk. Mondhatjuk azt, hogy el akarja hagyni a süllyedő hajót. Éljenezhetnénk, hogy a FIDESZ-nek annyi, de sajnos itt most sokkal súlyosabb problémákról van szó, mint egy párt jövője. Furcsának találom azt is, hogy azon a napon történik a honvédelmi miniszter lemondása, amikor az országban hadgyakorlatot kezdenek.

Két fontos dologgal kell még számolni

Az egyik a bevándorlókérdés, melyet sajnos az EU-nak köszönhetően nem sikerült eddig radikálisan kezelni. A másik az Ukrán válság, mely lassan lassan visz minket a háború felé. Ebben az esetben ha Hendének a lelkiismerete szólalt meg, akkor ő már tud valamit. Elképzelhető, hogy nem szeretne részt venni honvédelmi miniszterként ebben a háborúban. Sajnos Magyarország nagyon rossz helyzetben van megint. Ismét nem jó oldalon állunk. És Hende ezt pontosan tudja. Ha kitör egy háború, a szokásos papírforma lesz. Magyarországon keresztülmasírozik mindenki, aztán kihoznak minket vesztesnek, majd jól megbüntetnek minket. Kezdve a vezetőkkel. Amennyiben ez egy lehetséges forgatókönyv, úgy valószínű, hogy ehhez nem akarja a nevét adni Hende.

 

Őszintén szólva én sem szeretnék akasztófára kerülni, mert sodródtam az árral. Annyi biztos, hogy ez az ügy összetett és mostanában nem fog a valódi tényekre fény derülni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =