Jó reggelt kívánok Elvtárs!

november hét elvtárs

Rossz helyzetben van az ország? Nem történt igazi rendszerváltozás? Miért is nem? Ezek a kérdések egyre másra fogalmazódnak meg időről-időre bennünk. Néha-néha az ember választ kap ezekre a kérdéseire. Azonban ezen  válaszok inkább elkeserítőek, mintsem megnyugtatóak.

Adott egy cég. Reggeli munkamegbeszéléskor bejelentik, hogy november 7-én szombaton be kell menni dogozni. Ekkor az egyik idősebb munkás felháborodottan közbeszól:

„-Hogy-hogy november 7-én dogozni kell? De hát az ünnep, mi mindig megünnepeljük!”

november hét elvtárs

A kollégák szótlanul néztek maguk elé néhány pillanatig.  Össze-össze néztek. De érződött, hogy ez így kora reggel mindenkinek sokkoló volt.  Ez az a helyzet, amire egy amerikai azt mondja: NO COMMENT.

A kedves elvtársnak kiesett az elmúlt 25 év.

Senki nem szót neki, hogy már más szelek fújnak. Néha irigylem ezt a fajta mámort, ezt a laza könnyedséget, amivel egyes emberek az őket körülvevő dolgokról és történésekből mit sem érzékelnek, hiszen amiről nem tudnak, az nem is fáj nekik.

Nos, ennyi is a történet ehhez tényleg nem kell semmit sem hozzá fűzni. Sajnálattal csak annyit mondhatok, hogy ez az elvtárs nincs egyedül. Összetartanak és ideológiájukat naponta kinyilatkoztatják a külvilág felé. Ami még ennél is rosszabb, hogy az ezeknek az ember formájú növényeknek van szavazati joga. Ez az emberfajta minden politikus kedvence. Dogozik, adózik, multiban vásárol, közben azt sem tudja milyen rendszer, hatalom van épp kormányon, de szavazni elmegy, mert a TV-ben ezt mondták neki és oda rakja az X-et ahova szokta. Na meg ahova a TV mondta neki.

Mert a TV és a rádió igazat mond.

Egy másik alkalommal beszélgettünk kollégákkal, hogy mi volt a téma az nem is érdekes. Egy másik elvtárs szájából hangzott el beszélgetés közben a következő mondat:

Biztos hogy igaz, mert bemondta a rádió is.

Ehhez nem kell komment remélem senkinek.

Generációk kellenek még, amíg a kommunizmus eszméje elsorvad, hiszen ezek az emberek sajnos gyereket is világra hoztak, akit ők tanítottak. Csak remélni lehet, hogy a gyerekeknek, unokáknak már több eszük lesz és átlátnak a rendszer mocskán.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 7 =