Szívd a cigarettát! Szívd!

Cigaretta. Dohánnyal töltve, papírban. És a te megnyugtatásodra van benne füstszűrő.

Füstszűrő, szép neve van, csak épp a füstöt nem szűri meg. Azt jól leszívod a tüdődbe.

dohanyzas_0 szívd a cigarettát

Szívd a cigarettát! Szívd!

A tüdőbe friss oxigéndús levegő való, nem pedig füst, szén-dioxid, szén monoxid, kátrány és megannyi méreg.

mi-van-a-cigarettában

Szívd a cigarettát! Szívd!

Nikotin, amely függővé tesz. Az sem baj, ha többet raknak a cigibe, hogy biztosan rászokj és függő legyél.

Egy függő drogos senkiházi vagy, mert ha nincs meg a betevő nikotin adag, akkor ugyanúgy remegsz, ideges, agresszív leszel, mint aki heroinozik, vagy alkoholista. Nincs különbség.

12902366_l

Szívd a cigarettát! Szívd!

Ez a egyik hülye-adó, az alkohol és a szerencsejáték mellett. Ha kicsit elgondolkoznál azon, hogy miért csak az állam kezében van-e három termék ellenőrzési és eladási joga? De nem gondolkozol, csak szívod, a többi nem számít.

image1365171929

Szívd a cigarettát! Szívd!

Ki nem szarja le! Bírja a tüdőm, valamiben meg kell halni. Ennyi örömem sem lehet az életben? Ez az egy szórakozásom van!

Szívd a cigarettát! Szívd!

Minimálbérért dolgozom, munkanélküli vagyok, jelzálog kölcsönöm van, gyerekeim vannak. Nincs pénzed de a cigit azt szívod.

Havi harmincezret égetsz el a semmibe. Ha fát vennél rajta melegedhetne a családod. Vehetnél normális ételt, nem műkaját, a gyerekednek ruhát, játékot, vagy bármit ami hasznos lehet. De te csak füstölöd a semmibe az ezreseket.

Money-to-Burn

Szívd a cigarettát! Szívd!

Ezt a példát mutatod a gyerekednek? Ez a minta? Ezt kell követni? Nem csak magadat mérgezed, de a környezeted is.

5744366239

Szívd a cigarettát! Szívd!

Hogy gyerek vagy és dohányzol? Nagyon menő dolog! Kezd jó korán megölni magad és a környezeted. És pénzed honnan van? Ja meglopod a szüleid? Hazudozol? Jó úton haladsz! Csak így tovább a lejtőn lefele!

gyerek456

Szívd a cigarettát! Szívd!

Az hogy tisztaság, igényesség, kultúra semmit sem jelent neked. A cigaretta számodra nem szemét, hanem dísztárgy. Mindenhova hamuzol és mindenfele eldobod a csikkedet. De tévedsz, mert a csikk az szemét, de akkor sem dobod a kukába, ha ott állsz mellette. Ez nem lustaság, hanem igénytelenség. Nézd meg mit művelsz az utcán, téren, buszmegállóban.

litter_01a

Szívd a cigarettát! Szívd!

Az sem érdekel ha terhes vagy. Az a gyerek nem tehet róla, hogy egy olyan idióta vagy, aki azt hiszi, hogy ettől nem lesz baja a gyereknek. Szerinted, ha kevesebb oxigént lélegzel be, akkor a gyerek megkapja ugyan azt az oxigén mennyiséget? Vagy a nikotin rá nem lesz hatással? Dehogy nem, csak te leszarod a magzatodat is, mert önző vagy, akinek a cigi a legfontosabb.

dohanyzas_terhes

Szívd a cigarettát! Szívd, míg meg nem döglesz!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 − 1 =