Így szennyezd a környezeted, hogy legyen borod

Svájcban fura módját választották, annak, hogy a szőlőt megvédjék a fagykártól. A sorok között tartályokban tüzet gyújtottak. Ezzel talán megóvják a szőlőt, de hogy legyen egy kis alkohol ez elég nagy ár érte.

Ismét egy bizonyíték, hogy mindet az ember akar irányítani és a természet kezéből kitépjük a gyeplőt. Ez csak a hab a tortán, mert ennél sokkal messzebb merészkedtünk. Félő azonban, hogy az a fogat, melyet a természet irányított eddig, nekünk előbb utóbb túl nagy falat lesz. A természet ember nélkül is tökéletesen létezett és létezne is. Ebben a felfogásban kellene mindenkinek gondolkoznia és hagyni mindent a maga útján haladni és minél kevesebbet alakítani ezen a bolygón. (Erről már lekéstünk)

Ha fagy van hát fagy van. Majd elmúlik. Majd ha meg meleg lesz akkor meg az lesz a baj. Akkor mit csinálnak majd? Hóval takarják be a szőlőt? Ha ez ilyen körülményes, akkor inkább kezdjenek valami másba, mondjuk termesszenek krumplit. De most komolyan? Megéri elégetni annyi tüzelőanyagot pár liter borért?

szolo tuz bor megved fagy szolo tuz bor megved fagy szolo tuz bor megved fagy szolo tuz bor megved fagy szolo tuz bor megved fagy szolo tuz bor megved fagy

(Fotó: Gian Ehrenzeller / MTI / EPA)

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =