A három fülű ember és a tolerancia

Volt egyszer egy három fülű ember, akit az embertársai nem igazán toleráltak. Mindenféle jelzőkkel illették, megvetették, kitaszították.

„Hú, neked három füled van! Menj innen, ez fertőző!”
„Háromfülű csúfság!”
„Kórság vagy te, három fülű!”
„Undorító, genetikai hulladék!”

Azt mondhatnánk, hogy nem volt igazságos az emberek reakciója. Mindazonáltal ez egy természetes reakció volt az emberek részéről. Az élővilág mindig törekszik a tökéletességre, az egyensúlyra és az összhangra. Az élővilág kitaszítja azokat az egyedeket, akik merőben eltérnek fajtársaiktól. Az intolerancia célja a faj génállományának megőrzése. Tehát az ember intoleráns viselkedése ösztönös és normális ilyen esetben.

A tolerancia a természet megerőszakolása.

Az embernek kettő füle van. Ha születik egy három fülű ember, akkor azt kell mondanunk, hogy az nem normális és nem természetes. De az emberiséget nem az élet érdekli, soha nem is érdekelte. Az embereket az irigység és önzés vezérli. Egyesek hamar rájöttek, hogy a három fülű embert a saját hasznukra tudják fordítani. A kulcsszó pedig a tolerancia.

tolerancia

Megjelentek a jogvédők, akik kiálltak a három fülű ember mellett. Jól hangzó szlogeneket pufogtattak a tolerancia jegyében. Egyesületet, majd később alapítványt szerveztek, hogy megvédjék a három fülű embert. Mindenáron meg akarták magyarázni az embereknek, hogy a három fül normális, természetes, sőt követendő példa, pedig mindenki tudta, hogy nem az. Pólókat, bögréket csináltak, hogy a tolerancia jegyében elfogadtassák a három fülű embert. Tüntettek, felvonultak, jelszavakat kiabáltak a toleranciáról, elfogadásról, világbékéről. De ez sem volt elég.

Bírósági perre mentek, becsületsértésért jelentettek fel két fülű embereket. A legmenőbb ügyvédet szerezték meg maguknak, és pert is nyertek. De ez sem volt elég, mert a két fülű emberek továbbra sem fogadták el a három fülűt. Elmentek hát a jogvédők a Parlamentbe és addig-addig lobbiztak, míg a három fülűség védelméről szóló törvény megszületett. Ezzel a három fülűség törvényes lett. Aki nem ismerte el a három fülű embert, vagy csak rossz szavakkal illette, azt megbüntették.

De miről is szól mindez? Tolerancia? Előítélet? Gyűlölet? Szeretet? Egyáltalán nem.

A tolerancia a pénzről szól.

A háttérben az egyesület és az alapítvány pénzhez jut adományok és pályázatok útján, ebből a pénzből finanszírozzák a kampányokat, tüntetéseket, felvonulásokat, ügyvédeket. A bírósági perekkel, törvénnyel, büntetéssel is a pénzbeszedés a cél.

Az egész háromfülűség melletti kiállásból, harcból a jogvédők profitálnak.

Mindeközben a társadalom véleménye és előítéletei mit sem változnak. Sőt inkább rosszabbra fordul a köz véleménye, mert az emberek nem szeretik, ha rájuk erőszakolnak valamit. Válaszreakcióban a két fülűek háromfülű ellenes csoportokat hoznak létre. És a „jó szándék” a visszájára fordul.

Lám egy 3 fülű ember, mennyi élősködőt el tud tartani. Jogvédőket, ügyvédeket, közjegyzőt, képviselőket, pólógyártókat, rendezvényszervezőket, rendőröket, stb. Nem azt mondom, hogy ne legyünk toleránsak, de könyörgöm, mindent ne akarjanak lenyomni a torkunkon, erőszakkal!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + tizenhat =