Munkaerőhiány egy multinál – de ennyire?

flex munkaerohiany

Ha legalább 20 napot dolgozol ajándék tabletet kapsz a fizetés mellé. Ezzel az opcióval próbálnak diák munkásokat toborozni  egy sárvári multihoz (valószínű, hogy a Flex). Értem, hogy Magyarország fejlődik és szárnyal a gazdaság, de hogy ekkora lenne a munkaerőhiány? Vagy annyira rossz az adott cég, hogy a kutya nem megy oda dolgozni és kénytelenek bedobni valami csalit? Valószínűsítem, hogy az utóbbi lehet. Elég szánalmasnak találom, hogy így kell munkaerőt toborozni.

Ennyi erővel azt is kiírhatták volna, hogy

JELENTKEZZEN MÁR VALAKI AZ ISTEN SZERELMÉRE, MERT A KUTYA SE AKAR ITT MELÓZNI

Gondolom sokan rájöttek már, hogy ennyi pénzért nem érdemes megdögleni három vagy folyamatos műszakban egy multinál, ahol még csak ember számba sem veszik a melóst. Na, hát meg a fizetések. Sokszor egy diákmunkás több órabért kap, mint egy normál dolgozó, aki évek óta a cégnél gürizik. És akkor még egy tablettel is megjutalmazzák, ha húsz napot ledolgozott. Van olyan cég ahol karácsonyi ajándék gyanánt egy céges pólót adnak.

Ha van szakmád miért biorobotként dolgozol?

Akinek van szakmája az dolgozzon benne. A pénz kell, mert sajnos bizonyos dolgokat csak pénzért lehet megvenni, de a pénz nem minden. Ha az ember utálja csinálni, amit csinál, akkor annak nem sok értelme van. Akinek pedig van egy jó szakmája és ennek ellenére mégis multiban dolgozik, az megérdemli a sorsát. Sokan kényelem és lustaság miatt dolgoznak multiban. Céges busz viszi a seggüket és a melóhelyen nincs felelősség. Megmondják mikor mit kell csinálni, így még gondolkozni sem kell. 10-én pedig fixen ott van a pénz a számlán, amit egy másik multicégben el is költhetsz (Tesco).

Munkaerőhiány van

De mégis munkaerőhiány van. Akinek volt lehetősége és sütnivalója, meg elég kényszere (devizahitel) az már külföldön melózik. A többi maradt itthon. Ki emiatt, ki amiatt. Hazaszeretet, család, nem beszélek külföldiül, kényelem, lustaság, elég nekem ez a pénz. Mondhatni javarészt az maradt itthon, aki sok mindenre nem jó.

Azok viszont akik jók a szakmájukban és mégis itthon maradtak, jól megélnek, mert kevesebb a konkurencia.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + tizenkettő =