Nyílt levél az UBM-nek

ubm szeleste

Tisztelt UBM!

Szelestén élünk családommal, a Kossuth Lajos utcában, a telephelyük szomszédságában. Az üzem felújítása óta a por, szag és zajszennyezés valamit javult, de azért ez még hagy némi kívánni valót maga után.

Azonban a mai nap délután az üzemből elviselhetetlen büdös szag terjeng, mely az egész környéken érezhető. Valami fehérjének a szaga lehet, de nem is igazán akarok ebbe belemenni.

Az viszont aggasztó, hogy ha ennek szaga van, akkor bizony az üzemből kijut valami, aminek nem kellene. Ezt mi és a környéken élő emberek szépen belélegezzük, ami minden bizonnyal nem egészséges.

Másodlagos dolog az, hogy ezt a szagot átveszi minden, például a kiteregetett ruhák. Vagy épp az, hogy néhány nap alatt látványos porlerakódás tapasztalható minden udvaron hagyott tárgyon, mondjuk például egy autón. Ez a por mindenre lerakódik. A kiteregetett ruhákra, a kertben lévő növényekre, gyümölcsökre.

Tekintsék e levelet panaszlevélnek. Tisztelettel kérem vizsgálják ki ennek az elviselhetetlen szagnak az okát, hisz ez idáig hasonlót nem tapasztaltatunk.

Ha hosszú távon ez marad a helyzet, akkor ez egy élhetetlen környék lesz. Véleményem az, hogy nem egy fél falunak kellene alkalmazkodnia a gyárhoz és elviselni a szagot, a port és a zajt. Talán nem azoknak kell változtatni az életükön, akik már eleve előbb itt éltek, mint, hogy ez az üzem létesült volna.

Üdvözlettel
Horváth Tamás és családja
Szeleste

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenegy =