Az emberélet ér annyit, mint egy kutya élete?

ovadi peter orban viktor kijarasi tilalom kutyasetaltatas

2020.11.09-én Orbán Viktor bejelentette, hogy este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom lesz. Egy nappal később ezen annyit módosítottak, hogy kutyát sétáltatni lehet a lakóhely 500 méteres körzetében.

Ezt a módosítást Ovádi Péter Országgyűlési Képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos adta be.

„Miniszterelnök Úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a Kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.
Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!”

(Forrás: Facebook)

ovadi peter orban viktor kijarasi tilalom kutyasetaltatas
Ovádi Péter és Orbán Viktor

Ha valóban az emberek nyomására történt ez a módosítás és nem pedig egy ügyes fogás volt, akkor nem értem az embereket. Az emberek a kutyáik mellett kiállnak, de a saját életük hidegen hagyja őket. Napról-napra évről-évre egyre jobban megnyomorítanak minket és egyre jobban elveszik mindentől a döntésjogunkat. Félretették az országunkat, elvették a törvényeket, belekergettek minket egy el nem ismert országnak látszó cégbe. Elvették a magánnyugdíjakat. Elvették a közpénzeket, és az országban szinte mindent. Értelmetlen pénznyelő beruházások történnek az adófizetők forintjaiból, amit mi munkával kerestünk meg. A műjárvánnyal tavasszal már rengeteg jogunktól megfosztottak és most újra megfosztanak egyre több jogunktól. Most odáig jutottunk, hogy semmiről sem dönthetünk. 2021.01.01-el meg teljesen elvágnak majd minden önrendelkezési jogot.

Hol volt ez a 1.5 millió ember az elmúlt 10 évben?

Amikor a saját életetek, vagy a gyermekeik élete a tét, akkor hol vagytok?

Akkor elő tudtok bújni fel tudtok szólalni, amikor a kutyáitok jogait korlátozzák, de mikor ti vagytok a célpont, akkor legyintetek, hogy nem érdekes.

Talán egy ember élete is ér annyit, mint egy kutya élete. Ideje lenne kiállni magatokért és a gyermekeitekért is, Vagy a gyermeked nem a családod tagja?

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − öt =