1984 eszméje 2020-ban

george orwell 1984 film

2020-ban utolértük 1984-et. George Orwell 1984 című műve nem csak egy regény, hanem egy terv. Az eszméket beültették a saját valóságukba. A cél, hogy az ő valóságukat mindenki a saját valóságának érezze és vallja.

A tudatlanság: erő.

Nem tájékoztatlak időben. Nem tájékoztatlak megfelelően. Nem mondok el minden igazságot. Egymásnak ellentmondó dolgokat mondok. Ezzel csak téged védelek. Az egyetlen igazság az enyém. Az én igazságomban van az erő. Ebben kell hinned és erős leszel te is.  Együtt erősebbek leszünk. Aki az én igazságom ellen megy, az csak magát akarja felemelni általad. Aki engem támad, az a népet támadja.

A szabadság: szolgaság.

Azzal adok szabadságot, hogy korlátozlak, bezárlak, kényszerítelek. Ha nem tenném, akkor sohasem lehetnél szabad, mert a szabadság sohasem jönne el. Az irányítatlan szabadság az igazi rabság. Állj a szabadság szolgálatába! Szolgálj engem és szabadságot adok! 

A háború: béke.

Háború van. Ezt a háborút meg kell vívni a békéért, hogy újra békeidő lehessen. Háború nélkül nincs béke. A békét nem adják ingyen. A béke nem jár, nem kiváltság. A békéért küzdeni kell. Minden nap megvívom érted a háborút, hogy neked békéd lehessen. A békéért együtt kell felvenni a harcot. Aki nem akar háborúzni, vagy ellenzi a háborút az a béke ellen van.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =