Magyarok ki, indiaiak be! Minőségi csere a hazai munkaerő piacon?

mongol dolgozok magyar husuzemben

Ameddig a magyar munkavállalókat az alacsonyan tartott bérek miatt Nyugat-Európába kényszerítik, addig a helyükre folyamatosan érkeznek a szomszédos Ukrajnából, de már a Távol-Keletről is idegen munkavállalók.

Mint a Szarvasi Vas-Fémipari Rt. bezárása kapcsán a HVG cikke is megemlítette https://hvg.hu/kkv/20190126_Bezart_a_szarvasi_vasipari_Az_iroasztal_mogul_konnyu_azt_mondani_hogy_rengeteg_allas_van

a magyar munkavállalók helyett a szarvasi pulykafeldolgozóban (mint a fényképek is bizonyítják) indiai és Mongol munkások százai érkeztek már.

A gond csak az velük, főleg az indiaiakkal, hogy a fizikai terhelést egyáltalán nem bírják, ezért folyamatosan dőlnek ki a gyártósorról.

Azt pontosan nem tudni, hogy miért éri meg a jól dolgozó magyar munkaerőt elüldözni és helyette a sokkal kevésbé terhelhető idegeneket alkalmazni. A kérdés felvetése már csak azért is érdekes, mivel sok esetben magasabb béreket fizetnek ki nekik és még a szállásukról, ellátásukról is gondoskodnak.

Magyarország ha ezen az úton halad tovább, rövid időn belül etnikailag is átalakulhat.

A Magyar kormány így a saját tervét húzza majd keresztül, hiszen a Nyugat-európai országokat a kelet-európai munkavállalók fogják benépesíteni, hazánk pedig hamarosan a bevándorlók gyűjtőhelyévé válik.

Mi nem így képzeltük el Magyarország megvédését!

Szabad Dél-Békés

 

Forrás: https://szabaddelbekes.blogspot.com/2019/01/a-migransok-kidolnek-gyartosorrol.html

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 1 =