Melyik jobb? Kórházban betegnek, vagy bevándorlónak lenni?

eger korhaz reggeli

Nem tudom eldönteni, hogy élelmezés szempontjából egy kórházban betegnek, vagy egy átlagos bevándorlónak jobb-e a helyzete.

Beszéljenek a képek helyettem!

Reggeli és vacsora az egri kórházban:

eger korhaz reggeli
Reggeli az egri kórházban
eger korhaz vacsora
Vacsora az egri kórházban

A fényképek készítője köszöni orvosok és nővérek áldozatos munkáját, amit a megalázó körülmények és fizetés mellett tesznek!

A rendőrség közleménye szerint a menekültek élelmiszer ellátásával nincs probléma. Az elmúlt 8 hónap alatt 1 milliárd forintot költöttünk a menekültek étkeztetésére. Nos valóban túl jól vannak etetve a menekültek, hiszen annyit kapnak, hogy meg sem tudják enni. Erről beszélnek az alábbi képek:

migrans ellatas etel

migrans ellatas viz

migrans etel kukaban

migrans etel kukaban

migrans etel kukaban

migrans etel kukaban

Szüleimtől, nagyszüleimtől azt tanultam, hogy ételt nem dobunk ki. Mindig csak annyit kell készíteni, ami el is fogy. Ha túl sok lett és egy evésre nem fogyott el, akkor elfogyott másodikra, de kukába soha nem dobtunk semmit sem. Tették ezt azért, mert minden egyes betevő falatért keményen megdolgoztak. Aki tudja mi a munka az megbecsüli az érte kapott pénzt, ételt.

Ha kapok valakitől valamit és számomra felesleges, akkor udvariasan visszautasítom, de nem dobom a kukába. Tudom ez európai gondolkodásmód. Nem várható el egy más kultúrából érkező embertől, hogy ugyan úgy viselkedjen, mint mi. De azt azért beláthatjuk, hogy ha valaki élelmiszert kukába dob, az nem igazán tekinthető rászorultnak.

Ha valaki éhes, akkor egyen és ne válogasson.

Aki szegény országból jött és nélkülözött, az biztos minden falat kenyeret értékel és nem dobja a kukába. De a konténer és a kuka nem véletlenül telt meg szendvicsekkel. Véleményem szerint lett volna annak jobb helye is. Van elég sok éhes magyar száj, amit be lehetne tömni. Valahogy ez mégsem cél.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =