Magyar betegségügy – Melyik beteg mire számíthat?

korhaz allapot beteg

Ebben az országban már egy jó ideje nem beszélhetünk egészségügyről, mivel beteg annak minden része. Még csak a látszatát sem adják meg annak, hogy így tekintsünk erre az állami intézményre. Én személy szerint jobban szeretem a betegségügy szót használni. Kifejezőbb, többet elmond.

Nézzük át ki milyen eséllyel indul a gyógyulás, vagy a halál felé ha beteg lesz!

A gazdag, nem kicsit, nagyon

Ha gazdag vagy ne gyere állami intézménybe, menj magánorvoshoz! Eleve aki gazdag úgy igazán, nem csak látszat gazdag, az nem is kezelteti magát állami intézményben. Ez nem csak nagyzolás, teljesen meg tudom érteni. A magánkórházban luxus körülmények uralkodnak az államihoz képest. A magánkórházakban törődnek is veled, mivel fizetsz és ők abból élnek.

A jómódú, de nem mondható gazdagnak

Kisebb kivizsgálások és egy két beavatkozás, mondjuk fogászati magánrendelőkben, de többségében állami intézményben történik a kezelés. AZ illető emberek magánorvost ugyan nem tudnak megfizetni, de egy állami intézményben némi hálapénzt tudnak adni az orvosnak. Ezzel abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy majd külön elbánásban részesülnek és jobban odafigyelnek rájuk. Ez részben talán igaz lehet, de mér nem egy ismerőstől halottam, hogy fizettek előre, mert úgy gondolták, akkor jobban kivizsgálják, vagy kezelik őket, de később megbánták, hogy adtak. Előfordul, hogy az orvos, akkor sem foglalkozik veled, ha fizettél. Persze igaz az is hogy vannak olyanok, akik sokkal kedvesebbek, odafigyelőbbek, mosolygósabbak lesznek a boríték átnyújtás után.

A szegény

Ha szegény vagy, akkor kénytelen vagy igénybe venni az állami intézményt, ahol nagyon hosszú a várólista. Talán a várólista nem véletlenül hosszú. Az aki súlyos beteg, előbb kimúl, minthogy rákerülne a sor. Vele már nincs gond. Ha pedig nem vagy súlyos beteg, akkor lehet, hogy meggyógyulsz, mire rád kerülne a sor és akkor már veled sem kell foglalkozni. Mindazonáltal ha nincs pénzed, jobb ha nem kerülsz kórházba, mert vagy ki sem jössz onnan, vagy nagyobb bajokkal, mint amivel bementél oda.

Öreg, idős, nyugdíjas

Ha öreg vagy, akkor már nem vagy hasznos része az államnak. Félre értés ne essék, nem a társadalomra gondoltam. Aki nyugdíjas, az csak a pénzt veszi ki az állami kasszából. Nem fizet adót, sőt ha még beteg is akkor duplán fogyasztja az állami kasszát. Így jobb ha vigyázol magadra, ha nyugdíjas vagy, mert ha bekerülsz nagyobb az esély arra, hogy nem kerülsz ki élve a kórházból. Néhány nyugdíjas rokonomat eltették láb alól, szóval tudom miről beszélek.

Természetesen nem akarok általánosítani, hiszen vannak lelkiismeretes egészségügyi dolgozók is. Ők annak ellenére, hogy iszonyatosan alul vannak fizetve, amihez képest túl vannak terhelve nem túl jó körülmények között, a lehetőségekhez képest maximális odaadással látják el a feladatukat. Minden tiszteletem az övék és kívánom mindenkinek, hogy ha bármikor szüksége lesz orvosra, akkor ilyen orvost fogjon ki magának.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Betegséggyárak

Rettegjetek, mert jön a járvány

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 8 =