Tévéket adományozott volna a kórházaknak, ekkora pofonra nem számított

ellenbacher attila teveszerelo adomanyozo

Nem várt reakciót kapott Ellenbacher Attila tévészerelő két kórháztól, amikor felajánlotta, nekik is javítana és adna néhány tévét. Teljesen ingyen. Az Országos Onkológiai Intézet és az ORFI is szívesen fogadott volna 48, illetve 40 tévét, ám az intézmények válaszlevelükben garanciát is kértek az ingyen tévékre. A tévészerelő nem érti a dolgot.

Ellenbacher Attilának szinte hobbijává vált, hogy kiöregedett tévéket javít meg, aztán pusztán jótékonyságból kórházaknak adományozza. A kórházakban úgyis mindig vita van, hogy a híradót, a focimeccset vagy a szappanoperát nézzék, mindig mindenhol elfér pár újabb készülék.  Ebben a videónkban  be is mutattuk, hogy több mint 200 tévét javított meg és adományozott az intézményeknek.

ellenbacher attila teveszerelo adomanyozott

Eddig nem is volt probléma ebből az akciójából. Most viszont meglepő válaszleveleket kapott két intézménytől. Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) és az Országos Onkológiai Intézet is jelezte, hogy a tévéket „garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni” – mondta az Indexnek Ellenbacher, aki így nem tudja vállalni az ajándékozást.

Hiszen kiszámíthatatlan, hogy egy javított tévé meddig működik, és több száz tévénél hatalmas költséget jelentene számára, ha bármilyen garanciát kellene vállalnia rájuk.

„Ezzel pont az adományozó kedvét veszik el attól, hogy ingyen adjon valamit!”

Megkerestük mindkét intézményt. Az ORFI nem válaszolt a kérdéseinkre, az Onkológiai Intézet főigazgatója, Kásler Miklós azt írta, hogy „minden elektromos készülékkel kapcsolatban ragaszkodunk a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához”. Kásler szerint ezért küldtek Ellenbachernak részére „egy ajándékozási szerződés tervezetet, valamint egy átadás-átvételi jegyzőkönyv mintát”.

A főigazgató azt írta, hogy „az Intézet feltételezte, hogy munkájára garanciát vállal, a tévékről minőségi és biztonság technikai dokumentumot állít ki”. Ellenbacher ilyen körülmények között viszont nem tudja odaajándékozni a 48 tévét, amire amúgy az intézet igényt tartott volna.

Ellenbacher Attila nem érti, hogy ez a két intézmény az adományozás feltételeként miért támaszt ilyen követelményeket. Az eddig megajándékozott több tucat intézménynek maximálisan megfelelt egy egyszerű adományozási szerződés. Ezen adományozási szerződésben leírták, hogy az átadás pillanatától a megajándékozott viseli a készülékek karbantartásának költségét. Ez régen működött, most már ez a módszer nem jó. Érthetetlen, miért kell túlbonyolítani az embereknek a saját életét.

Mint minden élethelyzetre, a magyaroknak erre is van közmondása:

Ajándék lónak né nézd a fogát.

(Forrás: Index – Tévéket adományozott volna a kórházaknak, ekkora pofonra nem számított)
(Szerző: Dull Szabolcs)
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 11 =