Menza: Egye meg az, aki főzte!

Városlakó politikusaink kitalálták, hogy nem táplálkoznak egészségesen a gyerekeink. S mint jótét lelkek össze is állították a menza kajákat, amit a kölköknek kell enni az oviban és az iskolában ahhoz, hogy erős egészséges felnőtté cseperedjenek.

Amióta a suliban bevezették az egészséges élelmiSZEReket, azóta a gyerekeink éhesen jönnek haza az iskolából. Ha megkérdezzük, hogy mi volt az ebéd, akkor az esetek többségében nem tudja megmondani. Azt el tudja mondani, hogy hogyan nézett ki és ha felismer benne valamilyen alkotó elemet, akkor már boldogok vagyunk, de ez az eredeti problémán nem sokat változtat. A menza kaja felismerhetetlen és a legtöbbször ehetetlen.

Találtam:

menza kaja ehetetlen etel

Azt mondják SZAKÉRTŐK, a sótlan, cukormentes, zsírmentes étrend az egészséges. Nos, akkor vegyük sorra.

Egyik szemem sír a másik meg nevet. Mindenhonnan az jön, hogy a konyhasó (nátrium-klorid, NaCl) nem jó és ehelyett a nátrium csökkentett sót javasolják. A boltok polcain fel is lelhető ez a fajta só. A nátrium-kloridot kálium-klorid helyettesíti. Nem akarok belemenni az untató részletekbe, de a kálium-klorid többek között kivégzéskor használják. Ezzel állítják le a szívet. Továbbá pszichiáterek is használják mániás depresszió kezelésére. Rendszeres adagolása, megszünteti az érzelmeket, érzelemhiányos állapotot idézhet elő.Itt az egyik szemem örül, hogy nem sóznak, hiszen, minden bizonnyal a legócskább mérget raknák az ételbe. Nem hinném, hogy sokan ügyelnének arra, hogy milyen só is kerül az ételbe.
A másik szemem azért sír, mert nem sóznak. A só kell. Ismét nem akarok senkit untatni a részletekkel. Legyen annyi elég, hogy a sóhiány nagyon sok betegség, és halál okozója is lehet.

Cukor

A cukor egy energiaforrás, legfőképp az agynak. Olyan, mint az autónak a benzin. Ha nincs, akkor nem megy. Cukormentes ételekkel akarják elérni, hogy gondolkozzanak a gyerekek. Ehhez csak gratulálni tudok. Ha viszont megvonják a cukrot, akkor legalább gyümölcsöt adnának. Vannak magasabb cukortartalmú gyümölcsök. A gyümölcstől javul az emésztés vitaminokban gazdag és az agyat is táplálja.

Zsír

Szénhidrát lévén ugyan az a szerepe, mint a cukornak, csak lassabban bomlik le. Energiahordozó. Tévedés azt hinni, hogy ettől hízunk meg. A zsírt lebontja a szervezet és elégeti.

Mi történik, ha nem viszek, be megfelelő szénhidrátokat, cukrot és zsírt?
Nos akkor jön az, hogy erősebb megterhelésnél a hasunk bal oldala fájni kezd. Jó hírem van: ekkor kezdi felélni a szervezet a cukor és zsírtartalékait. A májjal kezdi, majd jönnek az izmok, de legvégén az elraktározott zsír. Pont fordítva, mint ahogyan ezt a szakértők mondják. Nem hiszed? Akkor táplálkozz te is úgy, ahogy a szakértő politikusaink kitalálták.

Minden bizonnyal a reformkonyha megalkotója is menza kaját eszik.

Végére egy okos gondolat:
A kismamáknak mindent megadnak, amit megkívánnak. Miért ne tehetné meg ezt bárki, bármikor? A szervezet nem hülye, jelzi ha kell neki valami, csak nem mindig figyelünk oda. Ha kevesebbet foglalkoznánk másokkal és többet magunkkal, a testünkkel és lelkünkkel, akkor megértenénk, hogy miért is kiált a szervezetünk. Ez lenne az első lépés az egészség felé. A reformmenza kaját pedig egye meg, aki kitalálta.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + tizennyolc =