A 280 millió éves só esete

280 millio eves so konyhaso nacl

A fogyasztó társadalom egy újabb csodájával találkoztunk. Az egyik bevásárlóközpont polcán díszelgett a több mint 280 millió éves só, amit az alábbi képen láthatunk.


280 millio eves so konyhaso nacl

„Több mint 280 millió éves só!”

Ezt hirdeti a felirat, és mit látunk ha megfordítjuk? Azt, hogy néhány éven belül (jelenleg 3.5 év) lejár a szavatossága. Mindenki tudja, hogy ez egy átverés, és nem is állnék neki magyarázkodni e tekintetben. Semmi másról nem szól a dolog, csak arról, hogy újra és újra el lehessen adni a terméket. A lejárati idő pedig biztosan nem azért van, mert megromlik a só. Vannak benne adalékok és nagy valószínűséggel azok romlanak meg. De ha mégsem, akkor a fogyasztói társadalomban élő ember biztosan kidobja és vesz másikat, mert lejárt a szavatossága.

A sóval kapcsolatban néhány megjegyzés

Nem szabad megvenni a fehér sót. Az mindig tisztított, finomított, és vegyszerrel kezelt. Általában raknak bele tapadásgátlót, ami mesterséges anyag és teljesen felesleges.

Felesleges megvenni a jódozott sót is, csak azért mert néhány szakértő ezt mondta. Táplálkozz normálisan és abból nem lehet baj.

A legjobb a bányászott, kezeletlen só. Az egyik ok, hogy nem látott vegyszereket, a másik, hogy a nátriumon kívül nagyon sok más ásványi anyagot tartalmaz. Nem utolsó sorban pedig teljesen más az íze. Személyes véleményem szerint finomabb mint a tisztított só.

Bármit mondanak a szakemberek, a só fontos. A só szabályozza a szervezet vízháztartását. Ezzel egyetemben a vér sűrűségét, ami kihatással van a vérnyomásra, ami kihatással van a vér oxigén szállító képességére, ami pedig a gondolkodásra van kihatással. Ezek ismeretében kijelenthetjük, hogy amikor az iskolában betiltják a só használatát, akkor nem szeretnének értelmes gyerekeket, hanem csak gombnyomkodó operátorokat.

Honnan tudom, hogy van-e adalék a sóban vagy nincs?

Nagyon egyszerű. A só tulajdonsága, hogy magába szívja a párát. Ha összeáll a só, akkor biztosan nincs benne tapadásgátló.

adalek mentes so termeszetes konyhaso nacl koso fejtett

Mennyi sót kell fogyasztani?

Baromság, hogy ennyit, meg annyit. Figyelj oda a szervezetedre és add meg neki amit kíván. Ha sós az étel ne tegyél be, ha sótlan, akkor tegyél bele. Ha nem kívánod, ne fogyassz, ha kívánod fogyassz. Ilyen egyszerű.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − kilenc =