Erkölcstan, avagy az agymosást korán kell kezdeni

szombathely legifoto

A nagy nemzeti keresztény kormányunk bevezette a kötelező erkölcs és/vagy hitoktatást az iskolákban. Azonban úgy tűnik, hogy mint minden az iskolában, úgy az erkölcstan óra is a nagy agymosó terv része. Nem lehet elég korán kezdeni.

A minap a második osztályos kislányom a következő szöveget kezdte el mondani nekem:

„Szombathelyen jó élni, mert nincsenek vulkánok.
Szombathelyen jó élni, mert nincsen áradás.
Szombathelyen jó élni, mert nincsenek földrengések.”

szombathely legifoto

Kikerekedett szemekkel kérdeztem meg tőle, hogy ezt hol hallotta? A válaszon ledöbbentem.

Erkölcstan óra.

erkolcstan konyv

Hova tudunk még süllyedni, hogy ilyen kommunista propaganda szöveget kell betanulniuk a gyerekeknek második osztályban? Persze ez csak egy része annak, amire emlékezett. A többi szöveg olyan érdekfeszítő lehetett, hogy nem bírta megjegyezni. Kíváncsi lennék ezek után még mi jön? Hova fogják ezt tovább fokozni? Ennyi erővel ezt is taníthatnák az iskolákban:

Magyarországon jó élni, mert Magyarországnak van a legjobb legnagyszerűbb miniszterelnöke.

Aki megfordult már Szombathelyen valamilyen rendezvényen, megnyitón, jótékonysági esten, megemlékezésen, az biztosan találkozott már Dr. Puskás Tivadarral, a polgármesterrel. Minden fontos eseményen ott tetszeleg és megpróbálja felolvasni a beszédét. Jómagam is részt vettem több olyan rendezvényen, ahol beszédet mondott a polgármester. Egyik alkalommal megütötte a fülemet egy mondat:

„Szombathelyen jó élni, mert Szombathely a segítség városa.”

Hoppá, – esett le a tantusz – hát innen jön a propaganda! Már csak azt lenne jó kideríteni, hogy ez a propaganda szöveg a polgármester kútfőjéből pattant ki, vagy feljebbről. Mindkét eset elszomorító. De ha nem az ő szüleménye volt, akkor külön gratulálok neki, mert ügyesen betanulta.

Sokan sírnak-rínak, hogy a múlt rendszerben jobb volt. Kérem szépen nekem úgy tűnik, hogy még mindig ugyan az a rendszer van, csak más a neve. Megmaradtak a kommunista agymosó propagandaszövegek, van névtelen besúgóvonal, és a kormánynak teljhatalma van minden téren, bármit megtehet, amit csak akar. Az országot már a „régi” rendszer óta kétszer átnevezték, csináltak alkotmányt, amit eltöröltek és most van alaptörvény. Azonban még mindig ugyan azok a senkiháziak ülnek odafenn a bársonyszékben, akik 30 éve is ott voltak.

Szerencsére, mint minden élethelyzetre erre is van egy jó magyar mondás:

Ha a szart felteszik a polcra, attól még szar marad.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =