Közoktatás – Betelt a pohár

tanar fogadalom

Tisztelt Iskola Igazgatók, Tanárok!

Először is megjegyezném, nem vírustagadó vagyok, az intézkedéseikkel vannak gondok. 
Ismerős lehet Önöknek az a két mondat lejjebb igaz? Nos…

Hogy gondolják azt, hogy megfélemlítik a gyerekeket? Hogy azok rettegve menjenek iskolába, félve attól, hogy egy tüsszentés után elkülönítik őket a többi gyerektől, mint valami leprást, és féljen hogy ha tényleg az a baja, akkor megfertőzi a többit?

Milyen jogon bírálják felül az orvosok igazolását, szakvéleményét? Önök szerint a házi dokiknak nincs már tele ezzel a tökük? Folyamatosan foglalt a telefonjuk. Miért? Mert Önök annyira meg vannak ijedve a vírustól, hogy minden szarral haza küldik a gyerekeket. Ráadásul meg is ijesztgetik, hogy 10 napig nem mehetnek. Marad le a sok gyerek a tananyaggal, nem győznek pótolni.

Kérdem én. Ha félnek, akkor miért nem maradnak otthon a francba? Megtehetik! Én nem tudok home office gipszet önteni. Az én gyerekem allergiás, télen nyáron tüsszög, köhög, ha szed gyógyszert, ha nem. Akkor az ilyen gyerekeket minden héten hazaküldik majd, mert jajj istenem, lehet vírusos? Mégis mi lenne a cél ezzel? Hogy megint online tanulás legyen, és a semmiért kapjanak bónusz pénzt, amit megjegyzem mi keresünk meg maguknak, mert a közpénzt mi termeljük ki? Ezt teszik a saját gyermekeikkel is? Nem hiszem.

Most el lehet gondolkodni mire esküdtek fel, mikor tanárok lettek! Mert nem arra amit most művelnek. A leírtakat az veszi magára, aki úgy érzi, ez a vaj a füle mögött van, és itt is vannak kivételek!

Esküszöm, hogy munkám során minden tőlem telhetőt megteszek tanítványaim, szellemi, testi, lelki fejlődése, személyiségük kibontakozása érdekében. Esküszöm, hogy diákjaimat önálló, szabad, gondolkodó, autonóm emberekké igyekszem nevelni. 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Vörös Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =