Magyar-Szerb határ – Tényleg kell az a kerítés?

Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be, hogy miután a kormány meghallgatta Pintér Sándor belügyminisztert a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról, valamint az uniós belügyminiszterek tegnapi tanácskozásáról, a kabinet arra utasította a tárcavezetőt, hogy készítse elő Magyarország déli határának lezárását.

Szijjártó Péter szavai szerint 4 méteres kerítést húzhatnak a kormány elképzelései szerint a 175 km-es szerb-magyar határon, ám ezzel Magyarország semmilyen jogi kötelezettséget nem szeg meg. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a lépés nem egyedülálló, hasonlóan jártak el a görög-török valamint a bolgár-török határon is.

 szerb-magyar-hatar-kerites

Az illegális bevándorlók elleni határzár korántsem egyedi. Például spanyolok is így védenek több déli várost. Az USA-ban a mexikói határon is van kerítés. Észak- és Dél-Korea között pedig még aláaknázott mezőt is csináltak. Izrael sok felől kerítéssel védi magát, ahogy India és Pakisztán között is található kerítés. Vagy például említhetnénk egy közelebbi országot, Szlovákiában Nagymihályt, ahol a roma lakosokat választották el fallal városon belül. Végezetül példaként még felhoznám Franciaországban a Calais kerítés a kikötő körül a migránsok ellen.

A magyar politika és társadalom vegyes érzelmekkel fogadta a kormány döntését.

  • A baloldaliak és a liberálisok természetesen tiltakoztak. Sőt a libsik egyenesen aggódtak a szegény illegális bevándorlók jogai miatt.
  • A Jobbik és a FIDESZ üdvözölte a döntést, bár a Jobbik továbbra is fenn tartja egy határőrség felállításának szükségességét.
  • A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint Szerbiának is könnyebbséget jelent ez, mivel a migránsok nem Szerbián keresztül fognak vándorolni. Igaz szerinte ez nem oldja meg a problémát, mert így majd kikerülik az egész határzárat.
  • A média szinte mindenhol egy újabb vasfüggönyt emleget.
  • Az internetes társadalom pedig egy viccet csinál az egészből és mindenféle mémek jelennek meg a kerítéssel kapcsolatban.

 kerites falmaszas internet mem

kerites ertelem szemfenyvesztes mem

Kinek van igaza?

Nos logikusan gondoljuk végig, hogy miről is van itt kérem szó.

Három féleképpen lehet egy országba bejutni:

  • határátkelő helyen, legálisan
  • határátkelő helyen, illegálisan
  • határátkelőt megkerülve illegálisan

Józan paraszti ésszel beláthatjuk, hogy az utolsó kettő lehetőség nem túl szimpatikus az adott országra és annak lakóira nézve.

Jelenleg ennyi a határ. Belátható, hogy ez a kő senkit sem tartóztat fel:

Röszke, 2015. június 18. Neu-Perényi Dávid földmérő egy geodéziai GPS-t visz egy határkőhöz Röszke külterületén a magyar-szerb határon 2015. június 18-án. A Földmérési és Távérzékelési Intézet munkatársai a határkövek karbantartása miatt végeznek geodéziai méréseket. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Röszke, 2015. június 18. Neu-Perényi Dávid földmérő egy geodéziai GPS-t visz egy határkőhöz Röszke külterületén a magyar-szerb határon 2015. június 18-án. A Földmérési és Távérzékelési Intézet munkatársai a határkövek karbantartása miatt végeznek geodéziai méréseket.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Miért akarnak ide jönni illegálisan? Miért nem jönnek legálisan határátkelőn keresztül?

Ha valaki sunyiban csinál valamit, akkor azt azért teszi, mert sok jót nem akar tenni. Ha valaki hazudik, lopakodik, törvényt kerül, vagy kikerül, akkor azt soha nem jó szándékkal teszi. Egy adott országba vagy turistaként, vagy munka miatt utazik valaki. Nehéz lenne megmagyarázni több tízezer embernek, akik egy adott országból jönnek, hogy ők csak turisták. No meg ha határátkelőn jönnek akkor ugye nyilvántartásba veszik őket. Tehát ha megélhetés miatt akarnak ide jönni, akkor egyszerűbb kikerülni a határátkelőt és majd lesz valami. Csak azt nem értem, hogy ki mondta nekik azt, hogy itt Európában papírok és nyelvtudás nélkül tudnak munkát vállalni. Vagy nem is akarnak munkát vállalni, hanem csak ingyen élni akarnak, mint itt egyesek ebben az országban.

 

Tehát én azt mondanám, hogy kell az a kerítés. Egyszerű logika: Belépni törvényesen csak határátkelő helyen lehet, akkor meg nem mindegy, hogy a két határátkelő pont között, van-e kerítés, vagy sem? Szerintem legyen. Sőt kellene lenni rendes határőrségnek is, úgy mint régen. És ha valaki mégis be akarna törni illegálisan, akkor lelőnék és kész. Ez puszta önvédelem. És egy nemzetnek joga van megvédenie magát.

illegalis migracio utvonal

Elszakadunk-e így a külhoni magyaroktól?

Nem hinném. Ez a kerítés, nem a határokat zárja le, hanem azt próbálja megakadályozni, hogy illegálisan jöjjön valaki Magyarországra.

Elég lesz-e ez a kerítés?

Nem.

  • Első körben azt mondanám, hogy körbe kellene keríteni az egész országot.
  • Másodsorban fel kell állítani egy határőrséget és feljogosítani a határ védelmére őket, bármilyen eszközzel.
  • Harmadsorban szigorúbban kell fellépni az illegális bevándorlókkal szemben. Azt aki legálisan érkezik Magyarországra, és legálisan benyújt egy menedékkérelmet, azt meg kell vizsgálni és ha nem megélhetés miatt jött ide, hanem háborús övezetből, vagy politikai üldöztetés miatt, akkor be kell fogadni. De aki lebukik és illegálisan tartózkodik Magyarországon, azt ki kell toloncolni, ahogy ezt más fejlett országok is megteszik.
  • Negyedsorban, azok számára, akik aggódnak a külhoni magyarok miatt, azoknak azt üzenem, hogy a trianoni döntést felül kell vizsgálni és követelni kell a régi területeinket. Majd pedig áthelyezni a kerítést.

Ezzel megoldódott minden probléma.

Felvetődik még a kérdés, hogy hát Magyarországot is sokan elhagyták a jobb élet reményében és képmutatás lenne, ha mi meg kizárnánk a külföldieket.

Azoknak akik továbbra is védik ezeket a közel keleti népeket és az afrikaiakat, üzenem, hogy teljesen más világ az. Más vallás, más kultúra, más nézetek, más neveltetés. Jelzésképpen mondanám, hogy amíg az európai keresztény vallás toleranciát és elfogadást tanít, addig az iszlám gyűlöli az európaiakat és keresztényeket. Ezeket belenevelik az emberekbe. No nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, de sajnos ott más az értékrend. Vegyük csak alapul a a szemita népeket. Sajnos a szemita népek vallása és nézetei ellentétesek az indogermán népek szellemével szemben.

nagy magyarorszag kerites helyett hegyek
Nem véletlenül voltak ott a határok, ahol. A hegységek védelmet nyújtottak a betolakodók ellen.

Meg kell vizsgálni azt is, hogy miért jön ide ez a sok ember.

Az ok egyszerű. Európa és az USA gyarmattartó hatalomként kirabolta az egész világot, ezzel elszegényítve, elnyomva a Föld nagyobb részét. Nem engedte, hogy fejlődjenek tanuljanak. Aztán látta, hogy sok a viszály azokban az országokban ahol sokféle ellentétes kultúra keveredik. Kihasználva ezt fegyvereket adtak el az Afrikai és közel keleti embereknek, majd egymásnak ugrasztották őket.

Izrael, 2002. Általában így utaznak a Kalasnyikovok a nagyvilágban, hogy aztán a célállomás tűzbe boruljon. Mondjuk pont ezek a fegyverek nem. A palesztinoknak címzett szállítmányt az izraeliek elcsípték a Vörös tengeren, 500 darab gépkarabély kiterítve.
Izrael, 2002. Általában így utaznak a Kalasnyikovok a nagyvilágban, hogy aztán a célállomás tűzbe boruljon. Mondjuk pont ezek a fegyverek nem. A palesztinoknak címzett szállítmányt az izraeliek elcsípték a Vörös tengeren, 500 darab gépkarabély kiterítve.

Mikor már dúlt a háború, akkor az USA és a NATO, mint egy megmentőként beleavatkozott a háborúba. Azt a népet amely számára nem volt szimpatikus leverte. Az adott célországot lebombázta, szétlőtte, nem kímélve az ártatlan embereket sem. Majd egy bábkormányt ültetett az adott állam élére, amely általában diktatórikusan uralkodott. Ismét megmentőként az USA a saját szája íze szerint újraépítette az általa lerombolt országot. A kormánynak még hitel formájában segélyt is adott és ezzel gyakorlatilag örökre a szolgájává tette az országot. De itt nem áll meg a kizsákmányolás, hiszen általában az országok nyersanyagait, kincseit gyakorlatilag lenyúlják. Kitermelési jogokat kapnak, amiből az ország nem profitál, a nép továbbra is szegény marad. És ha ismét belső viszályok alakulnak ki az embereknek elegük lesz. Elindulnak Európa felé egy jobb élet reményében. Ez a séma szinte minden esetben igaz.

Konklúzió

Az egész bevándorlási problémáról a fehér ember tehet. Nem Európában kell megoldani ezt a problémát, hanem helyileg az adott országban.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Author: Horváth Tamás

1 thought on “Magyar-Szerb határ – Tényleg kell az a kerítés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =